Grytunderlägg

 
Jag har gjort ett grytunderlägg. En mandala typ. Fick själva idéen när jag skulle hitta på något att göra till Monthly Makers där temat för denna månad var Färg. Jag funderade rätt mycket på om jag skulle använda mig av riktig färg och göra något helt annat än virkning eller om jag skulle göra något virkat i just färg. Och det fick tillslut bli det sistnämnda. Jag tolkar alltså ordet färg som ”olika färger i mitt arbete och färgbyten varje varv”
 
Så jag valde ut lite restgarner jag hade hemma i bomull. Tänkte att det kanske inte går att ha polyester och grejer när man ska ha något varmt på det? Men jag vet faktiskt inte hur det är med den saken egentligen. Men för säkerhets skull tog jag bomull. Råkade dock smita med ett garn som inte var helt i bomull ändå märkte jag efteråt. Men det var bara ett varv av en vit färg. Så jag hoppas det överlever när man ställer varma saker på. 
 
Det är riktigt jobb att virka med olika färger på varje varv. Att byta färg hela tiden innebär enormt mycket fästande av trådar hela tiden också. Jag fäste alla trådar gång på gång under tiden så att jag inte skulle ha allting kvar till slutet. Det är sånt tråkgöra. Men resultatet av att byta färg varje varv blir väldigt fint tycker jag. Det ger effekt och känns glatt (iaf med mina färgval). Tycker att jag för en gångs skull också lyckades få ihop fina färger med varandra, trots att det bara var restgarner. Jag är nöjd med resultatet och tycker att underlägget blev väldigt fint. Det är dock inte riktigt min stil (med färgerna) så jag vet inte om jag ska spara det eller ge bort till någon det passar bättre hos. Det visar sig ! 
 
Process…
 
 
Jag använde mig av: 
Bomullsgarner (Marks&Kattens: FLOX, DROPS; cotton light, DROPS; PARIS, Scachenmayr; Catania Denim)
Virknål nr: 3,0 
Nål
Sax
Korkunderlägg
 
Jag följde mönstret, enda jag gjorde annorlunda var att hoppa över varv 16. Hade ett grytunderlägg som var 18cm i diameter (från ikea).
 
 
Ser ni att det ser ut som tulpaner nästan längst ut? Tyckte det blev fint. 

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Denise

  Men va fint! Och att det ser ut som små tulpaner är ju underbart!!!

 2. Alicia

  Underlägget är SÅ fint! Du har verkligen rätt i att färgbytet (men också mönstret i virkningen) ger en så vacker och härlig effekt! Skulle verkligen vilja ha ett sånt här hemma, så blev glad att se att det fanns en instruktion att följa 😉 Bonuspoäng för bra återbruk!

 3. Sandra

  Dina bidrag slår mig verkligen med häpnad varje månad. Vilket underbart underlägg! Vill ha allt i denhär färgskalan nu <3

 4. Linnéa

  Vilket fint somrigt underlägg 🙂

 5. Mikaela

  Åh vad fin!!! Måste virka mera känner jag, har gjort två saker i mitt liv men det var ju så roligt! Har alltid gillat ljusgrönt och rosa ihop, så fint färgval till grytunderlägget!

  1. Annika

   Tack! Jaa jag älskar att virka, tycker det är så kul! 🙂

 6. Borgmästaren

  Vilka färger! Jag blir i extas så vackert det är!!!! Älskar de här färgerna och du har gjort det såååå snyggt!

 7. Anna María

  Så himla fint underlägg! Vilket fantastiskt mönster du har fått till! Kan tänka mig att det var meckigt med trådarna, men så fint du fått till det.

 8. Wilda

  Åh vilket fint bidrag! Och så praktiskt användbart! Vilket jobb att få till det, men det märks att du har vad som krävs med tanke på det fina resultatet!

Lämna ett svar