Wisteria Doily

 
 
 
Såg den här duken i somras hos crochetdreams och blev väldigt sugen på att göra en själv. Har haft den i bakhuvudet hela tiden och nu när våren börja närma sig så kände jag att det var dags att prova på om jag skulle klara av att göra den! Och visst gjorde jag det, men det var allt lite klurigt! 
 
Så först och främst stod jag i färgvalet. Vilka fina färger skulle jag välja…? Efter en tur till garnaffären så bestämde jag mig för att köra på lila/grönt. Så här i efterhand är jag inte jättenöjd med färgen i mitten av duken, kanske skulle ha låtit den vara ljusgrön också. Men ibland måste man våga testa lite! Började titta på mönstret och förstod att jag skulle få ta ett varv i taget och försöka lära mig. Det gick ganska bra faktiskt, jag har inte direkt några svårigheter med mönster på engelska och det fanns även förklaringar till de konstiga förkortningarna. Dock skulle jag inte säga att det är något nybörjar-mönster. Det tog tid att förstå sig på hur allting skulle vara med alla varven. Man behöver mycket tid och hjärnarbete för att klara av den här. 
 
 
 
Det som lurade mig lite med mönstret var att det fanns tre olika picoter. Jag tror jag gjorde ”fel” med ch-3 picot men vad spelar det för roll. Jag insåg mot slutet att man nog skulle göra den på ett annat vis. Men jag tycker inte det ser konstigt ut med så som jag gjorde. Att göra triple picot var också något nytt för mig som tog ett litet tag att lista ut hur man gjorde. Men tillslut förstod jag och resultatet blev bra! 
 
Annars var nog sista varvet det jobbigaste varvet och det fastnade jag på någon vecka innan jag fick lusten att slutföra duken. Mycket att följa och tänka på där! 
 
När hela duken var färdig var det dags att blocka den. Återigen blir man förvånad över hur en blockning kan få ett ”skrynkligt” arbete att se så fint ut! Verkligen bäst. 
 
 
Jag använde mig av: 
Kinna Textil, Jasmine 8/4
Virknål nr: 2,5
Sax
Nål 
 
 
 
  • Inläggskategori:Dukar
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar