Peacock Tee – En stickad t-shirt

Jag fick syn på Peacock Tee på Garnhärvans podcast i mitten av juni någon gång. Tone hade stickat en sån till sig i cremevitt och jag blev sjukt sugen på att bara kopiera hela tröjan. Den var så himla fin i den färgen. Jag letade upp mönstret direkt och köpte det. Min plan var att beställa hem garnet men det var söndag så jag tänkte att jag kan beställa i veckan. På måndagen skulle jag åka upp på stan för ett ärende och innan det satt jag en liten stund och kollade på instagram. Typ det första inlägget jag såg var att min lokala garnaffär hade lagt upp en bild på en låda med Sandnes Line som hon skulle rea ut med start den dagen. Exakt det garnet jag behövde till tröjan ju! Jag typ kastade mig på cykeln och cyklade iväg till stan och var väl vid garnaffären några minuter efter att den hade öppnat bara. Det fanns inte jättemånga nystan av varje färg och tyvärr fanns det bara typ 4 nystan av den cremevita jag ville ha med i rean. Men så fick jag syn på denna gröna och tänkte att den är ju också fin och dessutom passar färgen bra året runt! Så jag slog till på det och köpte 6 nystan. Så här i efterhand är jag så nöjd med färgen. Tycker den är himla fin! Men är också sugen på att göra en i cremevitt också framöver.

Alltså det jag föll för med denna tröja var ju ändå mönstret. Det är någonting med det där små ”vågorna” och hålen som tilltalar mig extremt mycket. Tror faktiskt detta kan vara den finaste stickade t-shirt-tröjan jag sett. Den träffade verkligen rakt in på min klädstil (om jag nu har någon sådan).

Själva tröjan har faktiskt gått väldigt bra att sticka. På mönsterdelen på tröjan fick jag kolla upp lite maskor hur man gör men när jag väl lärde mig det så gick det jättebra. Det var också lite förkortade varv i ryggen och det var jag också tvungen att kolla upp. Men blev förvånad över hur enkelt det kändes med förkortade varv denna gång jämfört med förra gången jag gjorde det (min andra tröja). Kanske är det för att jag har mer koll på hur man ens gör räta och aviga maskor så jag kunde koncentrera mig mer på bara vändningen på förkortade varvet och inte behövde tänka på exakt allt. Övning ger färdighet brukar de ju säga.

Jag har hört att lin/bomullgarn har en förmåga att växa lite på längden (och kanske bredden också?). Så vi får se hur denna blir efter lite användningen. Älskar att jag prickade så rätt med storleken också. Tror det kan vara första gången jag verkligen tycker ett stickat plagg jag gjort själv passar perfekt! Just nu är jag iaf väldigt nöjd med den och ser fram emot att få använda den!

Jag använde mig av:
Garn: Sandnes Line (6 nystan, 2340)
Stickor: 3.0, 4.0 (enligt mönster)

Mönster: https://leknit.com/shop/peacock-tee-se-509p.html

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Sofie

    Verkligen superfint mönster! OCh sitter som en smäck på dig! Hoppas den fortsätter att passa och inte växer för mycket då!

    1. Annika

      Den har hållt sig bra hittills. Växer lite under dagen som många upplever men inte så den ser för stor ut iaf. Så jag är nöjd!

Lämna ett svar