Virkad svensk flagga – c2c

Glad nationaldag allesammans! Idag passade jag på att prova en teknik jag aldrig har testat förut i virkning, nämnligen c2c (corner to corner). Man virkar små block på diagonalen bestående av stolpar. Det finns många häftiga projekt i denna teknik eftersom man kan jobba med den som pixlar. Finns många som gör stora filtar med snygga motiv.

Jag bestämde mig iaf för att testa att virka en flagga i c2c-tekniken som första projekt. Jag kollade på youtube hur tekniken fungerar och så plockade jag fram lite garn och satte igång. Att starta upp kändes lite klurigt men när man väl kom igång med det så gick det smidigt. Skulle jag bara ha virkat i en färg så hade det gått supersnabbt men eftersom jag vill göra en svensk flagga (dagen till ära!), så blev det rätt många färgbyten. Vilket såklart innebar väldigt många trådar att fästa. Det är väl det som jag skulle säga är det negativa med denna teknik då jag verkligen inte gillar att fästa trådar. Men när alla trådar var fästa så tycker jag flaggan blev härlig. Man kan ju inte annat att älska svenska flaggan som består av gult och blått – två av mina favoritfärger! Ja, fin flagga har vi allt!

Jag använde mig av:
Svarta fåret Tilda (blått)
Scheepjes Catona
Virknål nr: 3.25 (D)
Sax
l

Mönstret är frivirkat men består bara av ett rutsystem 8*12 rutor. Se tekniken c2c (corner to corner).
Jag använde mig av dessa klipp för att lära mig:
https://www.youtube.com/watch?v=qQGA15cIvxQ
https://www.youtube.com/watch?v=J6MV_-qjDtc&t=371s

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Annie

    Så fin flaggan blev. Passar på att önska dej en skön sommar med många projekt.

    1. Annika

      Tack snälla. Önskar dig en härlig sommar också!

  2. Iris

    Hej Annika,

    Jag söker en bild av en svensk flagga och gul och blå tråd för vår blog ’flyttade till Sverige’ (vi har flyttat här i juni 2020). är det okej om jag använda din bild?
    Iris van Denzen

Lämna ett svar