Virkat underlägg till tvål

Jag har inte virkat på en vecka och det är väldigt lång tid för mig att vara utan virkning. Men suget har inte riktigt funnits och jag tror det beror på att jag har virkat så sjukt mycket under december-februari. Eftersom jag har varit ledig har jag lagt all min tid på virkning och jag har virkat på mycket stora saker. Efter förra sjalen kände jag att jag inte hade något jag direkt ville virka. Jag småletade mönster men blev inte sugen på att virka något, så jag gav upp och har koncentrerat mig på andra saker denna vecka. Helt okreativ har jag inte varit för jag har fixat upp min lilla kreativa hörna här hemma istället. Jag har bland annat målat mitt garnskåp och byggt en slags vägg att kunna sätta upp inspiration på. Men det ska ni få se mer om i ett annat inlägg när det är klart! 

 
Hur som helst så fick jag tillbaka lite virklust när jag plockad in allt garn i garnskåpet igen. Samtidigt som kreativa hörnan har vuxit fram har jag haft en rensning av badrummet också och hittat lite gamla tvålar som jag fått vid diverse tillfällen. Vi brukar typ bara använda flytande tvål men när man ändå har fast tvål är det ju onödigt att bara låta de ligga. Dock så glider ju alltid fast tvål runt så på handfatet när den blir blöt och jag kom då ihåg en gammal bild på ett virkat underlägg till tvål som jag såg någon gång på pinterest. Försökte leta på bilden i min virkningstavla och genom lite sökningar men utan resultat. Jag mindes att den var gjort av upphöjda stolpar av något slag så jag tänkte att då får jag väl hitta på lite själv. Jag letade upp beskrivning på hur virkat våffelmönster fungerar och tog fram ett garn och satte igång. 
 
Det var roligt att prova våffeltekniken och jag kände hur min inspiration började komma tillbaka. Ett enkelt och snabbt projekt men jag lärde mig ändå något nytt! Det var faktiskt väldigt rolig teknik och jag tänker nu att jag är sugen på att prova på den tekniken lite mer. Får se vad jag kan hitta på! 
 
Efter lite våffelvirkning så avslutade jag med en kant kräftmaskor så att kanten också skulle bli lite upphöjd. Kul och snabbt projekt och nu är jag lite sugen på mer virkning igen!  
 
Jag använde mig av: 
Järbo, Soft Cotton
Virknål nr: 4.0 
Nål
Sax
 
Mönster: Jag har följt hur man gör våffelvirkning och gjorde så stor ruta som jag ville ha: https://www.thestitchinmommy.com/2015/06/waffle-stitch-tutorial.html. Sen avslutade jag med ett varv kräftmaskor runt: https://www.garnstudio.com/video.php?id=35&lang=se
 
 

Lämna ett svar