Virkad kattleksak

Köpte lite kattleksaker till vår kattunge när vi fick hem henne i november. Bland annat en gul plastboll med en bjällra i som hon ratade direkt. Varje gång jag har försökt leka med den med henne så har hon visat noll intresse. Däremot har vi en blå ”studsboll” som hon älskar. Men jag antar hon tyckte den gula var trist.

Så fick jag för mig igår att jag skulle göra något med den där gula bollen så jag tog fram garn och lät katten ”välja” färg. Snarare nosa på alla garnnystan hon kom åt men ändå! ”Vi” bestämde oss tillslut för ljusblå och jag satt igång och började virka. Jag valde Catona som är merceriserat bomullsgarn för jag tänkte att det är ganska hårt och går inte sönder så lätt när hon biter på den.

Jag virkade först själva ”kroppen” runt platsbollen och när den var invirkad så gjorde jag ett långt band med luftmaskor rakt upp från där jag var. Inget onödigt fästande av trådar här inte! Sen virkade jag två varv fasta maskor fram och tillbaka och avslutade med en kant med smygmaskor. Då var jag tillbaka till bollen igen och virkade ner ett gäng smygmaskor till botten av bollen för att sedan göra ”tentakler” eller vad man ska säga att det är (här underlättade det att bollen hade hål i sig vilket gjorde att smygmaskorna var ganska enkla att göra). Luftmaskor rakt ut och sen fasta maskor tillbaka ger en sån där snurrig känsla. 5 tentaklar i olika längder fick det bli och sen virkade jag tillbaka smygmaskor till snöret högst upp för att fästa tråden där.

Efter det var det dags för provlekning och hon godkände allt min leksak. Dock är hon väldigt tvärt emot allting man alltid tänker så hon tyckte såklart att ”fel ände” på leksaken var roligast. Men då får hon väl tycka det känner jag! Jag kan väl inte bestämma vilken ände som är bäst. En leksak att leka med tillsammans med henne och låta henne ha lite jakt-känsla. Kul för mig och henne!

(dock får hon inte leka med denna utan tillsyn för jag är livrädd för att hon ska tugga och svälja trådar sånt, hon käkar typ allt hon kommer åt)

Jag använde mig av:
Scheepjes Catona
Virknål nr: 3.5
Nål
Sax
Plastboll med bjällra i

Mönster är frivirkat.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Katter är så speciella. Mina katter har ratat många av de saker vi köpt åt dem, men funnit extremt nöje i att jaga banala saker som löv ?

    1. Annika

      Haha ja så är vår katt också! Kattliv helt enkelt! 😀

Lämna ett svar