En hjärtig virkad duk

Ibland är man inte jättesugen på att starta något projekt. Så kände jag i helgen trots att jag har 100 projekt jag egentligen vill göra. Men jag hade bara lust att sitta och frivirka, slippa tänka på mönster och lyssna på ljudbok. Så efter mycket om och men och noll inspiration bestämde jag mig för att ta en av de fulaste färgerna jag hade i mitt garnskåp och en virknål 2.5. Har man ingen inspiration kan man lika gärna använda upp sitt fulaste garn var min logik just då. Jag hade ingen aning om vad jag ville göra men jag tänkte ”enkelt och platt” och så satte jag igång. Ibland behöver man bara det där ”att komma igång” för att inspirationen ska börja bubbla.
 
Säkert lite undermedvetet att alla hjärtans dag börja närma sig så blev det några slags hjärtan på duken. När jag såg vad jag hade åstadkommit efter den första cirkeln med hjärtan så tänkte jag att det här kan ju kanske bli något bra trots allt. Projektet började kännas hoppfullt och jag var glad att jag hade kladdat ner några väldigt enkla anteckningar på hur jag hade gjort varv för varv. Ni vet såna anteckningar som vore totalt olästbart för någon annans öga än ens eget. 
 
 
Jag fortsatte och virka och tänkte hela tiden att jag skulle hålla mig till enkelt och inte för krussidulligt. Mot slutet bytte jag ut det ljusbruna garnet till lite mörkare brun för att göra en kant. Även om jag inte är något större fan av färgen brun tycker jag ändå att den mörkbruna kanten tillförde sitt på den här duken. Just dessa färger ihop känns lite juliga och pepparkaksaktiga. Jag tycker också att all hjärtan ser lite ut som våffelhjärtan, även det har nog mest med färgen att göra. 
 
Nu är tanken att göra en till duk i lite andra färger och skriva rent mönstret för att få upp på Ravelry. Fortsättning följer så att säga! Har ni namnförslag på duken är ni verkligen välkomna med dessa! 
 
Jag använde mig av: 
Kinna Textil, Jasmine 8/4
Virknål nr: 2.5
Nål
Sax
 
Mönstret är mitt egna och kommer snart på Ravelry.
 
7/2-19 : MÖNSTRET finns nu att hämta på Ravelry: https://www.ravelry.com/patterns/library/twelve-hearts-doily
 
 

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Annie

    Jag gillar duken. Den är lite speciell. Duken får mig mera att tänka på pepparkakor och första advent än Alla hjärtan. Men det har nog med färgen att göra.

  2. Linnéa

    Den blev väldigt fin! Som föregående talare får den mig att tänka på pepparkakor, så det enda namnförslag jag har är pepparkakshjärta 😉

    1. Annika

      Tack! Ja med de bruna färgerna är det svårt att tänka något annat än pepparkaka för den här duken faktiskt, jag håller med! jag är lite fel säsong ute bara haha. Men jag kan ju spara duken till nästa jul iaf, då har jag redan en julduk 🙂

Lämna ett svar