Visar mitt garnskåp

 
Jag tänkte ta och visa hur det ser ut inne i mitt så kallade garnskåp just nu! Det är i detta skåp som jag förvarar allting som har med garn och virkning att göra. När jag började med virkning skaffade jag en byrå med två lådor som räckte gott och väl. Men med åren har det fyllts på och förra året bytte jag ut byrån mot ett skåp. Det fylldes också ganska snabbt, ju mer utrymme man har desto mer grejer skaffar man sig. Men än finns det plats för mycket mer garn i skåpet om det verkligen skulle behövas. 
 
Högst upp på skåpet står mina Little Box Of Crochet boxar i rad. På översta hyllan i skåpet finns mina virkningsböcker och gamla tidningar. Det står även en glasburk med små garnnystan (candy) i och lite olika virkade projekt som jag har gjort. Om garnskålen inte står på skrivbordet står den också där. Sen har jag fortfarande min påse med ett sticknings-kit jag köpte på symässan för väldigt länge sen. Kanske dags att ta tag i det snart? 
 
På mellersta hyllan brukar jag lägga det garn jag använder just nu eller som är lite specielt. Jag har även min låda som är full av virknålar och andra spännande saker. En uppmaning att sluta pinna och börja skapa står också där och påminner om att skapandet är det viktiga. Just nu ligger också det gulliga lammet och lilla my snuttefilten där. 
 
Hyllan längst ner består av mitt tunnaste garn från lite olika företag och bomullsgarn från Systrarna Grene. Man kan ju tro att jag är storhandlare där, men så är inte fallet. Jag har köpt på mig lite under åren när jag har lyckats komma till Malmö. Det vore ju toppen om de kunde slå upp en affär här hemma så man kunde handla när man behövde. Älskar verkligen den affären, garnet och allt annat fint som dom har. Drömma kan man ju iaf alltid!
 
I den lilla mittenlådan gömmer sig lite allt möjligt. Lite broderi-grejer, säkerhetsögon, tång, mitt virknåls-sett, lite fotorekvisita, gamla stickor som jag ärvt, nålar och dirverse annat smått och gott som kan vara bra att ha. Jag har också häftet på min årsplan som jag gjorde i september.  
 
Så har vi kommit till skåpets nederdel. Där inne är det inte lika sorterat som uppe i ”glas-delen”. På översta hyllan förvarar jag allt mitt garn som blivit över från diverse projekt. Eller garn som jag köpt och trott att jag ska använda till något. 
 
På nederplan står det lite pärmar som är gamla mönster i som jag fått från farmor. Sen har jag även en mapp där jag kan lägga mönster jag har skrivit ut själv. Jag brukar inte skriva ut mönster ofta men om jag gör något stort kan det hända. Tycker det är lite lättare att ta med sig då lite här och där. Sen finns också min blockningsmatta, ännu mer garn och garnrester, en kudde jag använder och tar stoppning ifrån och lite tyger (dålda under kudden på bilden). 
 

 
Ja som ni ser har jag en hel del garn att virka upp. Jag har verkligen kommit till insikt att jag ska försöka använda det garn jag har den senaste tiden. Det är dock svårt ibland när man väldigt gärna vill göra något med ett specifikt garn eller någon speciell färg. Sen är jag ju lite galen i garn också så det är ju  svårt att inte köpa med sig hem! Men har verkligen blivit bättre på senaste tiden att bara köpa till projekt som jag ska göra och inte ”bara för att det är fint”. 
 
Hur gör ni med erat garn? Har ni något skåp eller byrå där ni samlar ert material eller ligger det lite här och där hemma hos er?
 
 
 
 
.

Lämna ett svar