Ett år med Little Box of Crochet

Tänk att jag redan har prenumererat på Little Box of Crochet i ett år! Jag minns fortfarande när jag fick hem min första box, hur överlycklig jag var! Det var så spännande att öppna och se vad som fanns med. Förutom garn fanns i just den boxen också ett doftljus så hela lådan doftade underbart. Mitt första minne av LBOC!
 
Jag tänkte att jag skulle ta och sammanställa lite av året som gått med LBOC. Eller ja som ni ser är det 13 boxar jag har så det är egentligen 1 år + en månad. Ni som har hängt med på bloggen genom året känner säkert igen de flesta boxarna, dock är det några som jag inte har visat här förut eftersom jag inte har gjort de ännu.
 
Ni som inte vet vad Little Box of Crochet är kan jag berätta att det är en box med hemligt innehåll som skickas den 20e varje månad från England. Innehållet består alltid av ett virkmönster med allt nödvändiga till för att kunna virka mönstret. Så garn, virknål, eventuell stoppning, markör, synål är saker som är med i nästan varje låda. Sen har det alltid varit med ett vykort och alltid någon mer liten hemligt spännande pryl.
 
 
Här har vi faktiskt några av mina favoritboxar. Den första boxen jag fick gillade jag egentligen inte just stjärnorna man skulle göra så mycket men däremot älskade jag den för att det var min första! Decembers box innehöll mönster och garn till Percy – en liten Gnome. Han står fortfarande och vakar över våran hall och jag tycker verkligen han är så himla fin. Kolla in honom! I Januari hade de uppehåll så då kom det ingen box, däremot kom det en i februari och den innehöll lite smått och gott och ett jättestort blått nystan! Det var en scarf som skulle virkas och jag gjorde om mönstret lite och tyckte den blev så fin! 
 
Mars 2018April 2018 – Maj 2018 
 
I mars box fanns det mönster till ännu en amigurumi. Även här höll jag mig inte till det exakta mönstret utan gjorde ett sovande lamm istället för ett sittande. Mycket gulligt lamm blev det! Det som var lite speciellt med den boxen var också att en av mina instagram-bilder fick vara med i mönsterboken! Jag var överlycklig! I April skulle man virka några korgar av relativt tjockt garn. Inte direkt min stil och med en plastvirknål och ganska tråkiga föremål till så kändes boxen inte alls så rolig. Jag virkade en korg men sen gjorde jag en Bubblizz godisflaska istället av garnet som blev över. Maj månad var det engelskt bröllopstema, en tekopp skulle virkas. Inte min grej alls och jag valde att inte virka den boxen. 
 
Juni 2018Juli 2018 – Augusti 2018
 
Precis lagom till min semester kom junis box hem i brevlådan. Underbart fin sjal med båttema. Jag älskade den! Sjalen satt jag på balkongen och virkade i solskenet under semester med lite bubbel, och jag kan säga att det är ett av mina bästa minnen från LBOC-tiden. Julis box innehöll mönster till en liten kuvertväska. Jag gjorde denna men använde en annan färg på kanten av väskan än man fick med. I Augustis LBOC skulle man göra ett bokfodral av massa smårutor. Det här var inget som lockade mig så den står fortfarande ogjord. Rutorna i sig och färgerna ser fina ut, men själva projektet föll mig inte i smaken. 
 
September 2018 – Oktober 2018 – November 2018 – December 2018 
 
I September kom denna fina låda med rävtema. Detta är en av mina favoritboxar då jag tycker hela temat var gulligt och räven som man skulle göra var verkligen helsöt. Jag slet dock med virkningstekniken denna gång men räven blev tillslut färdig och jättegullig. Oktobers box var brun på utsidan men full med färg på insidan. En liten necessär skulle göras men jag hade fullt upp med annat så denna blev aldrig gjord. Är inte heller jättesugen på att göra den. Novembers box innehöll jultema och de bytte även utseende på boxens logga. En väldigt fin box med en väldigt fin mandala. Men den kom lagom i jultider och i alla julmönster som jag höll på med så även denna fick bli liggandes. Sist har vi decembers låda. Ett uppenbart samarbete mellan LBOC och TOFT då hela boxen var sprängd med Toftgrejer. Jättegullig hund dock och fin projektpåse, men kändes lite för reklamig för min del. Dock superkul att en bild från min instagram fick vara med igen!
 
 
Så tillslut vill jag säga att jag tycker själva konceptet med LBOC är roligt. Det är spännande att få hem en box i månaden och se vad för godsaker som döljer sig i den. Dock kostar en box relativt mycket, drygt 270 kr med frakt inräknat, så när man får en box som man inte gillar så mycket så känns det lite surt att ha spenderat så mycket pengar på den. Men att boxen är hemlig innan man får den är ju lite det som är grejen också, så jag antar att man får stå sitt kast! För ibland har jag verkligen tyckt boxarna varit SÅ värda och ibland har jag verkligen tyckt ”men vad är det här?!”. 
 
Decembers box blev min sista box. Egentligen hade jag tänkt sluta i november redan men sen hörde de av sig och frågade om min bild från instagram fick vara med i deras decemberbox och då ville jag såklart köpa den boxen också (attans, men kul!). Min största anledning till att jag slutar med LBOC nu är att jag tycker inte att de senaste boxarna har varit värda sina pengar eftersom jag personligen inte har gillat designen i dem. En annan anledning är också att de kostar mycket pengar och det går inte direkt ihop med att inte ha någon inkomst just för tillfället. Så LBOC får pausa en stund för mig och det känner jag är helt rätt för min del. Jag är faktiskt ganska ”mätt” på boxarna nu.
 
Är det någon av er som har provat Little Box of Crochet eller någon annan sorts box någon gång? 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Annie

  Jag har suktat efter de där boxarna länge; de verkar så mysiga och historien bakom den är ju fantastisk (och sorglig…). Men eftersom jag är sjukskriven och har sjukt lite pengar så har jag aldrig haft råd med den. Men hade jag haft en bättre ekonomi skulle jag definitivt prenumerera på dem.

  Jag har sett att hon har kommit ut med en bok som verkar mysig och som har mönstret till Jenny’s Mandala som är så fin, men det är ju samma sak där. När man har lagt på frakten till Sverige blir det ju såå dyrt tyvärr…

  1. Annika

   Ja men verkligen mysigt att få hem! Men ja väldigt sorgligt är det men fint att hon har fortsatt med boxarna.
   Ja det är ju så med ekonomin alltså, man får anpassa sig efter den. Det fina är ju dock att du kan välja att bara köpa en box och sen avprenumerera direkt. Om man vill testa liksom. Men ja tycker också att de blir väldigt dyrt faktiskt, som sagt en av anlendningar till att jag la av med det nu. Boken har jag inte sett, måste kolla upp! Har slutat följa dom på sociala medier för de avslöjade alltid hur boxen såg ut och ibland vad den innehöll innan jag hann få hem den till Sverige, så för att få det mer spännande så slutade jag följa dom haha. Men nu skulle jag kunna börja följa dom igen ju.

 2. Linnéa

  Jag har aldrig prenumererat på en lboc box eller något liknande och jag tror inte att jag skulle göra det heller. Känner jag mig inte motiverad att sticka något så blir sakerna bara liggandes. Och då inte veta vad man skulle få i en låda känns som ett slöseri med pengar som skulle kunna läggas på ett projekt jag verkligen vill sticka. Hade det funnits en liknande box där man fick veta innehållet i förväg kanske det skulle vara lite mer intressant.

  1. Annika

   Jaa förstår verkligen dig! Det har verkligen känts surt dom gångerna jag inte har virkat boxarna. Jag orkar inte heller tvinga mig till att göra dom "bara för att" liksom, för kreativitet ska vara roligt, det är något jag håller hårt vid. Virkar i stort sätt aldrig något som jag själv tycker verkar tråkigt. Ytterst ytterst sällan, ens tid är så mycket värd och man ska göra saker man tycker om med den!

 3. Sofie

  Så fint inlägg med länkar till alla projekt du slutfört! Jag hade inte hört talas om Little box of Crochet men det verkar ju vara super mysigt! Vem vill inte så presenter varje månad? Men jag förstår att du är lite mätt på dem nu. Det är både opraktiskt och spännande att inte veta vad som är i lådorna, men som sagt så är det inte kul att lägga pengar på något man inte tycker så mycket om. Och det verkar vara ganska mycket amigurumi, vilket jag gjorde mycket förr, men inte har någon användning för.
  Vad roligt att de ville använda din bild! Wow!!
  Kul i alla fall att se allt fint du hr fått och gjort!

  1. Annika

   Tack så jättemycket! <3 Ja eller hur, det är kul att få hem de, en liten present från sin absoluta favorithobby varje månad! Haha nä känner lite lika med amigurumi, de är jättegulliga oftast men vad ska man ha dom till när man inte har barn? haha. Men förstår Little box of Crochet, det är ju inte så stort utrymme i lådan så små amigurumis passar ju bra.

 4. Annie

  Hej! Vad roligt att vi är två Annie som följer dej. Blev lite snopen när mitt nämn dök upp utan att jag skrivit något.

Lämna ett svar