Virkad liten ljusboll

 

Eftersom jag håller på och skriver rent mina mönster så blev det dags för mig att virka en till ljusboll. Det passar ju bra nu på hösten när det börjar mörkna ute och man vill ha lite extra mysljus inne! Jag ville göra den lite annorlunda mot mina andra två ljusbollar jag har virkat förut så jag valde att göra ett miniformat av den. Jag använde alltså väldigt liten virknål och det tunnaste garnet jag hade hemma. Sen valde jag också att virka den i en annan färg än vit för att se hur det skulle se ut. Även fast det kanske inte syns så bra på bilderna så är bollen mörkgrön!

 
Mönstret var väl i stort sätt redan färdigrättat en gång eftersom jag har gjort två ljusbollar. Men jag hittade lite småfel och dessutom översatte jag det också till engelska efter önskemål från endel. Mönstret i sig är egentligen inte så komplicerat men det tar ju lång tid att se till så allting stämmer och fixa med bilder till mönstret och översättning. Men nu är det färdigt och testat och rättat och upplagt på Ravelry, både svenskt och engelskt mönster. 
 
Jag blev faktiskt riktigt nöjd med denna lilla boll. Den blev gullig eftersom den är relativt liten och häftigt med en annan färg än vitt. Det är verkligen kul att prova mina mönster igen och använda annat garn fast man har samma mönster. Det gör så stor skillnad! Hur tycker ni den blev i mörkare färg? 
 
Jag använde mig av: 
Scheepjes, Maxi Suger Rush 
Virknål: 1,5mm 
Sax
Nål
Led-ljusslinga (köpte min på Åhlens) 
Trälim + vatten + burk + ballong 
 
Mönstret hittar du på min sida på Ravelry här: https://www.ravelry.com/patterns/library/light-ball—ljusboll
 
 
 

Lämna ett svar