En virkad väggbonad

Förra veckan när jag hade virkat färdigt min väst så blev jag sugen på att starta något nytt. Jag kollade i mitt garnskåp och fick syn på mitt tunna garn. Jag tog också fram min virkbok för att leta lite tekniker att använda mig av och jag tänkte att det borde gå att göra något roligt av relifstolpar. Så jag bestämde mig för att testa göra ett mönster med hjälp av relifstoplar. Jag hade ett svagt minne av att jag någon gång också hade pinnat en sida där man kan göra mönster i rutsystem. Jag letade upp sidan och satte igång och rita ett mönster. Efter ungefär 20 raders mönster började jag virka för att se hur det blev. 

 
Måste säga att det var jätteroligt att virka på och göra mönster eftersom. Jag ändrade mig några gånger och då var det superlätt att bara sudda ut sitt ritande mönster och göra ett nytt. Virkandet kändes väldigt roligt och när jag satt och höll på sögs jag liksom in i stunden. Sån där känsla som att tiden inte exisiterar och sen helt plötsligt upptäcker man att det har gått flera timmar och att man borde äta något innan man svimmar. Jag tillät mig att bara virka på och göra mönster utifrån hur jag tyckte utan att tänka på något annat liksom. Det fick bli som det blev! 
 
Jag lät inte den gröna tråden följa med varv efter varv för jag ville inte att den skulle ”läcka” igenom på de vita varven. Så jag klippte av tråden efter varje varv med grönt. Det  blev lite trådar när den väl var färdig att fixa! Men eftersom detta skulle bli en väggbonad så tänkte jag att själva fästandet inte behövde vara så noga, den ska ju trots allt bara hänga på väggen. Så jag knöt helt enkelt ihop två ändar med varandra och klippte sedan av tråden. Smidigt värre! Tycker dessutom att baksidan blev lite häftig också! Det är verkligen ett mönster för sig det med. 
 
Det tog några dagar innan den blev färdig och jag hade från start tänkt att göra den till någon slags väggbonad. Vi har mörkgrönt i vardagsrummet och därav mitt färgval för denna. När den var färdig satte jag dit en franskant. Det tog också sin lilla tid vill jag lova. Sen blockade jag hela alstret för att få den helt jämn. 
 
Jag gillar hur den blev. Lite konstigt hittepå mönster. Men ändå fin på något vis. Unik och jag vill lova att ingen annan har en sådan här på sin vägg! Får se om jag släpper mönstret till denna. Kanske måste försöka skriva en förklaring till själva rutmönstret i så fall. 
 
Jag använde mig av: 
Kinna Textil, Jasmine 8/4 (grönt)
Vartofta, Eliza 8/4 (vitt)
Virknål nr: 3.0 
Nål
Sax
Grillpinne
 
Sidan jag använde mig av att göra mönstret i finns här! Rekommenderar att utforska den lite, tror den kan vara till stor nytta och nöje! https://www.stitchfiddle.com/en/chart/create
 
Mönstret är eget hittepå, kommer kanske framöver!
 
 
 

Lämna ett svar