Påsk / hönan och kycklingen

Eftersom det snart är dags för påsken igen så bestämde jag mig för att virka en liten kyckling och en liten höna. Jag hittade mönstret på Pinterest när jag satt och letade inspiration till temat geometri som är månadens tema med Monthly Makers. En tetra pak-påskkyckling blir ju alldeles perfekt att virka till det tänkte jag. För ärligt talat tycker jag att temat har varit lite svårt denna månad. Jag har inte haft många ideér alls men sen dök detta söta mönstret upp och det kändes roligt igen! 
 
Hönan och kyckligen var enkla att virka och mönstret var enkelt att förstå. Enda jag blev lite förvirrad av var hur tusan jag skulle virka ihop den rektangulära biten jag virkat så att det skulle bli en tetra pak. Där fick jag tänka till lite. Ögonen skulle egentligen ha varit såna där franska knutar men jag blir lika tokig på dom varje gång jag ska försöka så det slutade med att jag helt enkelt knöt två knutar på varandra och knöt fast på undersidan. Sen hade jag inga kärnor eller annat hårt att stoppa hönorna med så jag tog vanlig stoppning. Det gick ju bra det med. 
 
Det kändes kul att få gjort en påsksak i år också. Jag har nu virkat till påsk under mina två virkningsår och detta blir alltså den tredje lilla påskgrejen jag gjort. Roligt med småsaker som går snabbt att göra. Föregående års påskgrejer har varit kaniner, påskägg och äggvärmare och dom hittar ni härhärhär och här.
 
Och tänk, nu är det bara tre veckor kvar till påsk igen, åren går snabbt! 
 

Jag använde mig av: 
Restgarner (Kycklingen; Svarta Fårtes Tilda, Hönan; Svarta Fåret Stina) 

Virknål:3,5 
Sax
Nål 
Stoppning 
 
(på hönan gjorde jag dubbelstolpar som kamm, jag hade tjockare garn till den än man skulle så den blev ganska stor)
 
 

Detta inlägg har 10 kommentarer

  1. Linnéa

    Så söta! Den gula färgen på kycklingen är ju helt underbar <3

  2. Annie

    Så söta! Nu blev jag lite sugen på att virka dem:)

  3. Anonym

    Men alltså du är så himla finurlig på att tolka temana. Hönorna är ju dessutom hur söta som helst!

    1. Annika

      Haha tack! Själv tycker jag att jag är så långt ifrån teman ibland, men eftersom teman är så stora tolkar man ju de som man vill. Det som är roligt!

  4. Alicia

    Amen vilka godbitar! Var jag taggad på påsk innan (det var jag) så är jag det dubbelt upp nu! Väldigt kul tolkning av temat!!

  5. Wilda

    Men hjälp så söta! Blev lite kär i de här alltså <3

Lämna ett svar