Ett regnmoln

 
Ett tag sen jag skrev här nu! Har inte virkat så jättemycket på senaste tiden men nu i veckan kom jag igång och gjorde detta fina moln! Jag har en vän som ska ha barn och hon vill ha såna här moln på ett barnvagnshänge. Så jag provade helt enkelt att göra ett moln först så jag skulle veta att jag klarade av att göra det. Och det gjorde jag, det var inga problem alls! Tyckte att det skulle passa bra med lite regndroppar så jag gjorde några sådana också och hängde på. Blev över förväntan nöjd med detta lilla moln faktiskt. Gillar det mycket! Blev så gulligt. 
 
Jag följde mönstret på molnet, sydde dit ansiktet och regndropparna innan jag virkade ihop de två molnbitarna. Regndropparna började jag med 5fm i en magisk cirkel istället för 2lm. Ögonen består av fyra stygn, munnen av två stygn och kinderna av tre stygn. Regndropparnas trådar gjorde jag ungefär 5cm, 3½cm och 4cm långa. Annars följde jag mönstret som det var.

Jag använde mig av:

Svarta Fåret, Tilda (vitt, rosa, grått, blått)
Järbo 8/4 (svart)
Virknål nr: 2,5  
Nål 
Sax
Stoppning

 
 

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Men oh så fint! Dropparna satte verkligen pricken över i – och det lilla broderade nyllet såklart! 🙂

  1. Tack så mycket 🙂 Jaa blev härligt med vattendropparna under!

  1. Tack så mycket 🙂 Tycker också det blev väldigt gulligt!

 2. Åh jag smäller av vad fin!!!!!! <3 Jag har en extrem soft spot för moln och i din tappning är den dessutom extra söt. Älskar’t!

  1. Tack så mycket! Ja jag blev väldigt nöjd med det lilla molnet också 🙂 Kul att du gillar det med!

 3. men åh vad fint!! Jag har funderat på att göra en mobil till en kompis som ska få barn, med just moln. Jag tänkte sy dom först, men att virka är ju absolut ett alternativ!

  1. Härligt! jag tycker dom här molnen är superfina i modellen, med eller utan regndroppar 🙂 Inte för svåra att göra heller! Lycka till med det du bestämmer dig för 🙂

 4. Jag har försökt flera gånger men när jag kommer till varv 17 så ska det virkas 14 maskor men jag her 15…..

 5. Har försökt flera ggr men på varv 17 har jag 15 maskor och det står 14 maskor…..

Lämna ett svar

Stäng meny