Barnvagnshänge – Regnmoln

 
 
En vän till mig ska ha barn i augusti och då fick jag äran att virka ett barnvagnshänge till deras barnvagn. Det var något som jag aldrig hade gjort förut. Vi kollade runt på lite olika figurer man kan ha på ett barnvagnshänge och de fastnade för molnen. Jag testvirkade ju ett moln förut för att se så det blev bra. De bestämde sig för att ha röda och gula moln för det är tydligen färger som små barn ser bäst i början. 
 
 
Jag kikade runt lite på instagram och diverse sidor för att hitta inspiration och göra hänget så bra som jag bara kunde. Jag gav lite förslag på hur molnens ansikten kunde se ut och min vän bestämde sig för att två skulle ha öppna ögon och ett sova. Det gick relativt lätt att virka molnen, man kom ju in i det eftersom man virkade sex stycken likadana delar till tre moln. Och efter nio regndroppar och åtta bollar kunde jag göra de i sömnen också. Jag gillar mönstret till molnen för det är ganska simpelt men blir ändå så fint. Det enda som jag tyckte var lite halvtråkigt är som vanligt att sy – ansikten och fast med regndropparna. Mina moln fick ansikten på båda sidorna för jag tycker att det är trevligt om barnet kan få se lite fint också och inte bara alla som står på utsidan av vagnen. Dessutom stoppade jag in ett pipljud i det gula molnet som man kan trycka på om man får lust med det! Liten överraskning! 
 
Så här i efterhand tycker jag att barnvagnshänget blev fint och härligt. Känns väldigt ”barnhärligt” med färgerna. Jag tycker det var kul att göra något åt en annan som fick bestämma allt jag skulle göra. Det har jag inte direkt gjort förut. Som jag har nämnt någon annan gång också, så är det roligt att arbeta med färger man inte brukar välja själv! Nu hoppas jag bara att det ska bli bra i deras vagn och att bebisen kommer att gilla de små regnmolnen och dropparna som dinglar hit och dit när det rör sig! 
 
 
 
 
Jag använde mig av:
(det räckte med ett nystan av varje färg till hela barnvagnshänget) 
Svarta Fåret, Tilda (Rosa och rött)
Schachenmayr, Catania (gult)
Järbo, 8/4 (svart)
Virknål nr: 2,5
Resårband
Barnvagnsringar
Nål
Stoppning
Sax
Pipljud
 
(Jag har hittat en sida som heter virknalar.se som säljer både barnvagnsringar och diverse pipljud. Har även köpt svarta ögon därifrån och mina små virknålar. Gillar den sidan mycket, hon har mycket bra tillbehör till virkning. OBS jag är inte sponsrad, tycker bara sidan är väldigt bra!)
 
 
Ansiktet sydde jag dit. Tre stygn på de öppna ögonen, fyra stygn på de sovande ögonen. Två stygn på munnen och tre stygn på kinderna. Började både bollarna och regndropparna med magiska cirklar istället för lm. Det gula molnet virkade jag ihop åt andra hållet så det blev spegelvänt än mot de röda molnen. 
 
Tänk på att dra lite i regndropparna ibland om ni gör ett likadant barnvagnshänge. Så att de inte lossnar! 
 
 
 
 

Detta inlägg har 28 kommentarer

  1. Anonym

    Så jättefint. Måste absolut göras.

  2. Anonym

    Så underbart sött! Jag gav virkning en chans när jag väntade min första son men det blev bara en början på en äggvärmare ?

  3. Anonym

    ÅH! Vilka fina!!
    Säljer du något du virkar eller är det mest för dig själv/ dina nära och kära? 🙂

  4. Inez

    Åh, så himla söta!! 🙂

  5. Anonym

    åh så fin 🙂 önskar jag hade hälften av den fingerfärdigheten

  6. Anonym

    Jätte fint. Har själv precis lärt mig virka, hoppas jag blir så bra som du ?

    1. Annika

      Tack! Det blir du ska du se! Iaf om du håller i och virkar på 🙂

  7. Emilie

    Så himla söta!! Du är så duktig också. 🙂

  8. sandra

    Men WOW så otroligt fin! Önskar att jag gjort en sån här till Elton men nu byter vi snart till sittdel så det känns lite för sent 🙁

    1. Annika

      Tack så mycket! Ja, blir nog lite ivägen om man har en sittdel kanske? Jag har inte så stor koll på vagnar haha. Du får göra en om du får något mer barn i framtiden eller till någon du känner annars 🙂

Lämna ett svar