Testvirkning

 
En morgon fick jag syn på en snygg virkning på instagram. Lyckades dock inte få fram något mönster till denna snygga tyvärr. Men blev så himla sugen på att prova att virka mönster med flera färger. Så jag började söka runt efter hur man gör och hamnade lite här och där. Hittade en jättebra sida där det finns videos där hon förklarar olika virkningstekniker, HÄR. Jag testade mig på Fair Isle. Testade att virka runt med en sm i början och bara virka på utan sm i början av varvet. Var helt enkelt på testhumör! Testade att byta färg utan att det syns så mycket och sånt där roligt som gör att ens virkning blir extra snygg. 
 
Både Fair Isle och Tapestry är två metoder man kan använda sig av om man vill virka med flera färger samtidigt och göra ”mönster”. Fair Isle är en metod då man låter garnet löpa bakom helt fritt hela tiden och Tapestry då virkar man in garnet hela tiden. Jag tycker nog Fair Isle är den att föreslå. Blir helt enkelt snyggare resultat tycker jag. 

När jag höll på med de här fick jag sånt sjukt sug till att lära mig mer. Det är roligt när man blir så fast i sin virkning och bara vill lära sig mer och mer. Satt hela dagen och filurade och lärde mig mer och mer. Tillslut kändes det som att jag lärt mig massor men samtidigt ingenting. Men nu har det lagt sig lite i min hjärna och jag har fått med mig en hel del från dessa tester.

 
Och jag fick iaf ut en liten nåldyna av mina testgrejer. Och den gul/ljusgröna blev som en liten liten påse och den gul/mörkgröna blev till en liten liten rund kudde. 
 
 

 
Jag var väldigt sugen på att göra en lång rund kudde med lite olika mönster på (typ så här). Så jag började på en sådan också med lite gammalt garn. Men den repa jag upp igen för jag insåg att jag inte kommer använda den och att det är helt fel färger i mitt hem. Sen köpte jag garn i rätt färg och storlek men nu är suget för att göra en sån kudde över lite. Så jag får se vad det blir av de där dyra garnet jag köpte. Man kan aldrig ha för mycket garn hemma eller hur? 
 
Jag använde mig iaf av: 
Svarta Fåret, Tilda 
Virknål nr: 3
Järbo, Molly
Virknål nr: 5,5
 
Mönster på grejerna var frivirkade. Test av olika tekniker. 

Lämna ett svar