Blåsippan ute i backarna står

 
Varje månad släpper Monthly Makers ett nytt tema som man kan skapa något kring. Jag var med förra månaden och tyckte det var roligt, så när jag såg denna månads tema som var Miniatyr så visste jag direkt att jag ville vara med igen! 

Jag har nämligen länge strävat efter att virka med tunnare och tunnare garn. Jag har letat i min garnaffär och det tunnaste jag har lyckats hitta är Rico Design essentials crochet. Detta har jag använt till dukar nu och det känns som ett väldigt bra garn till dukar. Men min tanke när jag skulle göra något på temat Miniatyr var dock att gå ännu tunnare och mindre. Min tanke kring Miniatyr är att något är väldigt litet.  

 
 
Jag har nämnligen en pyttpyttvirknål som tillhört släkten i några generationer (fattar inte var man kan få tag på såna små idag? Jag har inte hittat några så små virknålar iaf). Denna är så liten så jag trodde aldrig att jag skulle lyckas virka med den. Men jag tog fram en gammal sytråd och testade om det gick att virka i sytråd. Och visst gick det! Det gick alldeles utmärkt, men visst var det lite pilligt!
 
Eftersom jag inte hade någon mer sytråd hemma fick jag dra iväg och köpa lite roligare färger och jag hade en tanke om att jag skulle göra blommor. Jag kikade lite i min bok 100 blommor att sticka och virka och blev inspirerad. Sen satt jag igång och började virka. 
 
Det var riktigt roligt att prova virka så pyttesmått. Det var himla pilligt men det gick ju! Och slutresultatet blev några färdiga små blommor som jag hade en tanke till att sätta in i en tavla. Sagt och gjort när dom var färdiga limmade jag fast dom på ett papper och satte in i en ram. Så fick jag idéen om att skriva ”blåsippan ute i backarna står” för jag tyckte det passade riktigt bra med den sången till blommorna i tavlan. Det blev några papper innan jag blev någorlunda nöjd med skriftstilen kan jag säga. Skriva snyggt är väl inte min starka sida direkt. Men men!
 
 
 
Jag använde mig av:
Vanlig sytråd
Virknål: Boye 12
Sax
Nål
Limstift
Liten Tavla
Naturpapper
Svart penna

Så här gjorde jag / Mönster:
Blomma 
Varv 1: 10 fm i en magisk cirkel 
Varv 2: *4lm, 2st i nästa m, 4lm, 1fm i nästa m* upprepa varvet ut. Avsluta med 4lm, 2st i nästa m, 4lm, 1sm. 
Stjälk 
Flera lm i så lång man vill ha
 
 

Gjorde också en liten fjäril men själva tavlan blev bättre utan den så den får flyga runt fritt nu! 
 
 
 © 2016 litevirkning.se Mitt mönster är endast till för privat bruk. Mönstret får inte skrivas av, utan du länkar helt enkelt tillbaka till min sida om du har använt mitt mönster. Om du använder mina bilder eller visar bilder på ditt eget alster på social media vill jag också att du länkar till min sida. Det vore roligt om du ville visa upp ditt alster som du har virkat av mitt mönster, lämna gärna en kommentar med en länk eller använd @litevirkning på instagram. Tack och lycka till!

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Anonym

  Va häftigt! ser svårt ut!

 2. Jessica

  Men va vilka fina! Fattar inte hur du orkade virka med så litet hahaha. Imponerande!!!

 3. Alicia

  Så fullständigt bedårande! Den där hade sugit mina blickar till sig på vilken utställning som helst. Alltid så spännande med annorlunda textila verk och ting i fel skala. Jag provade att sticka med tandpetare på temat – var lite pilligt men gick ganska utmärkt – det här var en helt ny nivå dock, jag säger bara wow! Kul när en gammal släktklenod kan få komma till användning därtill 🙂

  1. Annika

   Tack så mycket för den fina kommentaren <: Jaa, riktigt pilligt att hålla på med så smått men riktigt kul att testa och att det går att göra! <:

 4. Anna María

  Så himla pyttigt och fint! Vilket pilligt jobb det måste ha varit. Men kul resultat!

  1. Annika

   Tack så mycket! <: Jaa, riktigt pilligt men kul!

 5. Mikaela

  Men hjälp vad pyttepyttelitet! Att du lyckades virka så litet är ju jätteimponernade! Och söta blommorna blev! Nynnade på den där låten senast igår när jag fick vårfeeling!

 6. Sandra

  Så fint och pilligt! Är verkligen imponerad över ditt tålamod 🙂

Lämna ett svar