The flower doily without flowers

 
 
Fick syn på en fin duk på Ravelry en dag när jag kollade runt. Bestämde mig för att göra en egen och jag testade ju lite med ett garn så jag skulle veta att garnet passade bra, resultatet blev ju det här då. Kom fram till att det garnet var bra och gick till garnaffären och köpte två fina garnfärger (var dock lite mer taggad på att ha kritvit färg, men nu fanns det inte så då tyckte jag den här lite gulvita färgen passade bra). Taggad som jag var satt jag igång! 
 
Och oj så jag virkade. Riktigt roligt att virka dukar med små virknålar tycker jag. Mönstret var lätt att följa trots att det var på engelska. Har följt så många engelska mönster nu så det känns inte som något problem längre. Glad som jag var virkade jag på kvällarna också den där veckan, sen blev det helg och jag virkade jättemycket och tänkte att snart är den färdig.
 
Men då. Då hände det. På varv 20. Något stämde inte. Det blev inte jämt varvet ut. Hade jag virkat fel på föregående varv? Det har ju hänt några gånger när man har virkat. Jag tittade och tittade och försökte hitta felet. Men jag kunde inte se att något var fel på de föregående varven. Så tillslut förstod jag felet. Det låg i varv 1. VARV 1. Cirka 10-15 timmars arbete bak. Jag hade virkat 7 ”blad” i början istället för 8. Och det hade gått bra enda fram till varv 20 där det nu visade sig. Den söndagskvällen var man inte särskilt glad kan jag säga! Jag slängde duken på min byrå och där blev den liggandes. 
 
 
Fanns ju inte att jag skulle repa upp ett så stort arbete så jag gick och filurade på hur jag skulle lösa det där. Och nu i veckan tog jag tag i den igen. Jag gillar inte att ha UFO (UnFinished Objects) liggande. Jag virkar på en sak och när den är färdig börjar jag på nästa. Sån är jag. Hade gått och tänkt på hur jag skulle avsluta duken och jag ville ju att det skulle passa in i dukens mönster och inte se helkonstigt ut. Så började med att repa upp varv 20 och sedan testade jag mig fram lite vad som skulle bli snyggt. Fick bli några blad och lite fm i luftmaskbågar som avslut. Tycker det blev helt okej och riktigt skönt att få den avslutad.
 
Eftersom den inte blev som jag hade tänkt så är jag inte så nöjd. Jag såg fram emot att virka blomkanten (i rosa) och att den skulle bli relativt stor så den skulle passa på köksbordet. Men nu blev det inte så och även om den blev fin så vet jag inte riktigt vad jag ska ha den till. Tycker den blev för liten för att använda som duk och jag blir nästan arg på mig själv av att se på den. Men det kanske försvinner i framtiden. Just nu vet jag dock inte vad jag ska göra med den.

Har också tänkt på om jag ska prova göra den igen. Men jag är inte så sugen på att börja om för tredje gången. Har redan lagt ner massa förjobb och arbetstid på denna och känner inte för att lägga mer tid på den här duken även om jag älskar mönstret. 

 
Men så är det, allting blir inte alltid som man har tänkt sig. Nu väntar nya mönster!

Jag använde mig av:
Rico Design, essentials crochet, färgnr: 020

Virknål: Boye 6
Nål 
Sax
 
Mönstret hittar ni här: http://freevintagecrochet.com/doily-patterns/star124/flowers-doily-pattern

Jag gjorde så här för att avsluta duken: 
Varv 20: 1sm i nästa st, 1sm i lm-bågen. *4st, 3lm* i varje stor lm-båge. Avsluta med 1sm i första st. 

Varv 21: 1 stående stolpe (alternativt 3lm), 3st ihop (cluster), 5lm, *4st ihop (cluster), 5lm* i varje lm-båge. Sm i första st.
Varv 22: 6fm i varje lm-båge, avsluta med sm i första fm. Fäst tråden. 
Blockade arbetet när det var färdigt. 
 
 
  • Inläggskategori:Dukar
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar