1 år

 
Virkade ballonger. De blev inte så bra tycker jag, blev för stora hål i kanten… Så ja, inte det bästa jag har virkat direkt. Vill ni prova och se om ni lyckas bättre finns mönstret här: http://www.petalstopicots.com/2015/07/crochet-balloons-applique-pattern/. Jag använde mig av Tilda garn och virknål nr: 3,5.
 
Idag är det ett år sen jag började virka. Tänk vad fort tiden går och hur mycket jag har hunnit med att virka under detta år. Hur mycket jag har lärt mig! Allting som jag har virkat finns här på bloggen trots att jag startade den i januari. 
 
Jag var sugen hela förra sommaren på att dra igång och virka. Men det blev den 29e augusti som jag började prova på virkning. Jag kunde verkligen ingenting, visste inte hur en maska såg ut, visste inte hur man virkar något, kunde inga virkmönster eller något. Men jag var sjukt sugen på att komma igång med virkning så jag bara började. Gjorde några platta ting i början för att förstå mig på tekniken. Sedan var det första riktiga jag virkade min val. Men den blev ut och in för jag förstod inte vilket håll som var rätt. Jag virkade ganska mycket ut och in i början och var frustrerad över att det inte blev så fint, tills en dag då jag insåg att jag virkade just ut och in.  
 
Men det har blivit mycket letade på internet efter tekniker och tips för virkning. Jag har även böcker och ibland har jag frågat lite i garnaffären vad som är bäst.
 
Jag tycker jag har lärt mig mycket under detta år. Om man bara vill så kan man! Helt enkelt! Men man måste lägga ner väldigt mycket tid, det har jag verkligen gjort. Ibland har man suttit och svurit åt mönster som är fel och ibland är man superglad för det blir mycket bättre än man hade tänkt sig. Det är roligt för hur det än går under virkningen så lär jag mig nya saker hela tiden.
 
Och mitt virksug sitter i än. Efter ett år och jag är mer sugen än någonsin på att virka. Virkning är livet. 
 
Här nedan är bilder från första dagarna när jag lärde mig virka. Man ser att det är lite ojämt haha. 
 
 
 

Lämna ett svar