Cozy Classic Raglan – Stickad tröja

I somras tog jag en tripp till Västerås och var inne på en garnaffär och klämde och kände på garnet Cascade 220. Har hört mycket om det och även haft folk i min närhet som stickat fina tröjor i det. Så jag var sugen på att testa och bestämde mig för att köpa med mig en tröjmängd hem.

Så i augusti påbörjade jag denna och för någon vecka sedan blev den klar. Det var första gången jag gjorde någon italiensk uppläggning och jag tycker att uppläggningen på halskanten blev lite konstig. Den blev okej, men själva uppläggningskantens maskor känns lite större än de vanliga maskorna i resårstickningen precis under. Men tycker åtminstone det blev okej, och jag tror inte någon annan kommer tänka på det. Speciellt inte någon som inte är stick-intresserad. Jag maskade av med italiensk avmaskning också, och det har jag ju gjort många gånger. Brukar dock inte göra förberedande varv innan avmaskningen, men det gjorde jag denna gång för det stod så bra förklarat i mönstret. Mönstret i sig var för övrigt superbra och välskrivet. Kan verkligen rekommendera om man vill ha ett basmönster på en raglantröja.

Garnet var väldigt härligt att sticka med, det flöt på bra. Maskorna lägger sig också något otroligt jämt med detta garn, så blir ju ett fint resultat tycker jag. Det är också det mjukaste 100% ull och inte superwash-garn jag någonsin känt på. Vill man ha ett mjukt ullgarn så tycker jag man ska kika in det här garnet! Jag kommer iaf köpa mer av det.

Jag använde mig av:
Cascade Yarn, Cascade 220 (fg: 1812)
Stickor: 3.0mm, 3.25mm, 4.0mm
Nål
Sax

Mönstret finns här: https://ravel.me/cozy-classic-raglan

Lämna ett svar