Stickad tröja – Festive yoke sweater

I slutet av november så satt jag och stickade och kollade på en stickpodd på youtube, nämligen Those twins who knits. Ena tjejen där höll på med sin Festive tröja och när jag såg den blev jag störtförälskad i mönstret. Renarna, snöflingorna, färgen – ja allting var så himla fint! Jag visste direkt att jag ville göra en egen men tänkte lite realistiskt att jag absolut inte kommer hinna färdigt den under 2023 eftersom det nästan redan var december. Och att sticka en hel tröja på 2.75 på en månad, nja det händer liksom inte för mig. Men jag började iaf leta garn och försökte länge hitta den perfekta nyansen av rostrött online. Det är ju alltid svårt att se hur färgen ser ut på riktigt när man tittar online, men efter ganska mycket eftersökande på diverse sidor och kikande på folks projekt på Ravelry så kom jag fram till vilken roströd jag ville beställa hem. Så min tröja är stickad i Rauma finull (färg 4132 & 4078). Jag valde just den lite mer roströda som drar aningen åt brunt för att känna att jag kan använda tröjan liite längre än bara kring jul, som jag hade känt om den var julröd.

I mönstret finns det många bårder att välja mellan, så man kan bygga upp sin egna tröja om man vill. Det finns också beskrivning för att göra hela tröjan mönsterstickad med bårder överallt eller som jag valde; att göra ett ok mönsterstickat och sedan köra enfärgat på resten. När jag hade fått hem garnet så la jag upp min tröja söndag den 3 december. För er som följt mig på instagram och min julkalender så har denna tröja skymtas i nästan varje dags bild. Ja, det blev helt och hållet min decemberstickning. Jag hade inget mål att bli färdig med tröjan innan jul eller så, men så blev jag sjuk i mitten av december och blev hemma från jobbet i en vecka. Jag kunde då nöta lite mer än jag annars hade hunnit med eftersom jag spenderade hela dagarna i soffan/sängen. Mot slutet av veckan orkade jag med att sticka lite och två ärmar blev till. När det var en vecka kvar till julafton så var både ok och ärmar klara och det var ”bara” kroppen kvar. Skulle jag hinna sticka klart den till julafton ändå?

Hade jag lagt all min fritid på det så hade jag absolut hunnit, men man har ju lite annat för sig i livet också så på fredagen innan jul insåg jag att jag inte orkar stresssticka, så den blev inte klar till julen. Dock två dagar efter julafton så var den färdigstickad, trådar fästa och blockad.

Jag älskar den här tröjan. Tycker den är så fin och vintrig! Kommer nog få mycket användning av den framöver och till nästa höst/vinter. Det var roligt att prova på Rauma finull också eftersom jag aldrig har stickat i det förut. Visst det är ren ull och ganska sträv sådan, men jag tycker inte det kliar. Jag har dock alltid en långärmad tunn tröja på mig under när jag använder ren ull.

Mitt projekt på Ravelry: https://ravel.me/litevirkning/gqf3lg
Mönstret hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/festive-yoke-pullover

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Så tjusig din blev! Jag har också varit sugen på den sedan den släpptes. Det kanske får bli årets tröjstickning.

    1. Annika

      Kör på till nästa vinter! Det var jättekul att sticka mönsterdelen på den, så där beroendeframkallande att man bara ville fortsätta. Och roligt att man kan välja att göra den extremt julig om man vill det, eller köra mer vintrig om man vill ha det!

Lämna ett svar