Stickad kofta – Kuutar Wrap Cardigan

Kuutar wrap cardigan – min nyårsuppläggning är klar! Egentligen blev den klar i slutet av mars men jag har inte haft lust att fota den förrän nu. Men bättre sen än aldrig ändå!

Jag fick syn på Kuutar Wrap förra året hos Sari Nordlund, och den har egentligen ett snöre som man ska knyta runt i midjan samt är kortare än vad jag har gjort den. Kika in den här om du är nyfiken på orginalet: https://ravel.me/kuutar-wrap-cardigan. Hur som helst så blev jag förälskad i spetsmönstret som följer kanten hela vägen och jag kände direkt att jag ville göra en långkofta av den istället. Liksom ännu mera mönster!

Den var faktiskt rolig att sticka också, även fast den stickas fram och tillbaka. I början var det lite mycket att hålla koll på när man skulle göra mönstret samtidigt som ökningar vid ärm. Men efter att jag tog mig förbi den biten så tyckte jag det flöt på bra. Kul att det händer något varje varv. Dock blev jag lite trött i armen av alla aviga varv, så fick ta det lite lugnt med stickningen.

Jag är iaf mycket nöjd med hur tröjan blev. Tycker verkligen mönstret är så himla vackert. Den är stickad i en tråd mohair och en tråd merino. Det ska bli lite spännande att se hur jag tycker mohairen funkar mot huden. För jag har bara stickat en tröja förut med mohair och den tycker jag kliar en del. Till den gamla tröjan hade jag använt Drops Kid Silk Mohair, men till den här så har jag testat KFO Soft Silk Mohair. Så jag hoppas verkligen att den kommer kännas skönare. Jag har hört på någon podd någon gång att mohair kan kännas lite annorlunda beroende på fabrikat. Så håller tummarna för att denna ska kännas bättre för min hud. Annars går det ju att ha en tunn långärmad tröja under.

Jag använde mig av:
Knitting for olive, merino (putty)
Knitting for olive, soft silk mohair (putty)
Stickor 4mm & 5mm

Mönstret hittar ni här: https://ravel.me/kuutar-wrap-cardigan
Mitt projekt på Ravelry: https://ravel.me/litevirkning/2lsgzf

  • Inläggskategori:Koftor
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    så himla fin! du gjorde helt klart rätt i att skippa bandet och göra den längre.

    1. Annika

      Tack, ja jag blev jättenöjd med längden på min. Tycker spetsmönstret kommer fram lite mer när man gjorde den lite längre också 😀

Lämna ett svar