Stickad kofta – Ärg

En kofta har blivit färdig, nämligen Ärg. Mönstret släpptes i höstas i en kollektion av Järbo, och jag tyckte att det såg ut som en väldigt fin baskofta. I mönstret är den dock kortare och uppstickad i ganska stark grön färg. Jag ville ha min lite längre och var (och är fortfarande) sugen på basplagg, dvs jag valde istället en väldigt mörk grå nyans på garnet. Garnet är Llama Silk så det är ett lyxgarn för min del iaf. Jag hade aldrig stickat i det innan och när jag fick hem det och öppnade upp paketet blev jag faktiskt överraskad hur mjukt garnet var. Kan vara det mjukaste garnet jag någonsin känt på! Blev även extremt nöjd med mitt färgval, det är mörkt grått men liksom skiftar lite i några vitare/gråare toner på vissa ställen, det känns som en levande färg och inte så platt.

Mönstret gick okej (lite oklart på vissa ställen hur man skulle göra) att sticka efter och jag ändrade som sagt längden på tröjan. Så jag struntade helt i att göra minskningar på kroppen och körde bara på med rak kropp tills jag tyckte att tröjan blev lagom lång.

Om min förra tröja, Cassiopeja, blev ganska misslyckad på många plan så kan man väl säga att den här tröjan blev precis tvärt om. Jag tycker den blev hur bra som helst! Det stickade materialet, fallet i plagget, knappvalet, färgen, längden på kropp och ärmar, hur den sitter på min kropp (speciellt axelpartiet är som gjort för mig). Allting känns verkligen superbra med denna tröja. Det enda tråkiga var väl att den är stickad fram och tillbaka (vilket jag inte är jätteförtjust i), samt att sticka knappkanter. Tycker det är så tråkiga att göra knappkanter, för det känns som man har stickat klart tröjan men så har man de där nedrans knappkanterna kvar när man väl maskat av kropp och ärmar!

Men nu ska det iaf bli lite spännande att använda koftan och se hur garnet beter sig vid användning, samt se om den håller formen. Jag hoppas verkligen det, för i så fall så har jag hittat ett bra basmönster att kunna sticka fler koftor av!

Jag använde mig av:
Järbo garn, Llama Silk
Stickor: 3.0mm & 3.5mm

Mönstret hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/arg—cardigan
Mina ändringar och detaljer om hur jag gjort finns här: https://ravel.me/litevirkning/x6hff1

  • Inläggskategori:Koftor
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar