En sydd docktröja – dockkläder Rubens Kids

Här kommer sista presenten som jag gjort under vintern, nämligen en liten sydd tröja till en docka! Jag hade bestämt mig för att ge bort en docka (närmare bestämt en Rubens Kids) till en liten ettåring. När jag väl hade beställt hem dockan, så hade jag precis i den tiden också sytt färdigt björntröjan som jag också hade tänkt att ge i present också. Så då dök en liten tanke upp att jag kanske skulle prova att sy en likadan tröja till dockan också. Jag gjorde en liten snabbgoogling och sökte efter att sy dockkläder, och hittade faktiskt symönster till just den dockan jag hade beställt, och då kändes det lite som att min idé faktiskt bara var tvungen att bli sann, så jag beställde hem symönstret till dockan också.

När mönstret kom hem i brevlådan så satte jag igång och sydde en liten minitröja till dockan i samma tyg som barntröjan jag sydde i slutet av januari. Mönstret gick bra att följa och eftersom jag redan hade sytt i tyget så hade jag färskt minne av hur min symaskin också skulle vara inställd för att kunna sy i trikå-tyget. Bak i tröjan så skulle man ha kardborre eller knappar, jag valde kardborre. Om jag ska sy fler tröjor i framtiden ska jag dock tänka på att ta kardborre hela öppningen, nu körde jag bara där björntyget var, och inte över muddarna. Dessutom sydde jag dit kardborrebandet efter att jag hade lagt dit mellanlägget och sytt ihop det. Hade jag tänkt till lite där så hade jag sytt fast kardborret innan jag vek kanten så hade sömmen hamnat på insidan och varit dold. Men nu är det en liten docktröja jag sydde och jag kände att inte en chans att ett litet barn kommer bry sig om en söm som är lite synlig bak på en docktröja.

Slutresultatet blev väldigt bra tycker jag iaf. Jag älskar hur det ser ut med barntröjan och docktröjan ihop. Så himla roligt och gulligt. Blev nästan löjligt glad över att se den slutgiltiga presenten ihop liksom. Så kul när både processen och slutresultatet blir bra. Och att jag dessutom börjat lära mig min symaskin lite. Nu gäller det bara att försöka hålla igång med att sy också så jag inte glömmer allting jag lärt mig. Men jag har ju flera mönster till dockan (och också barnkläder) så jag kan sy fler matchande set om jag får lust med det!

Mönstret till dockkläderna är gjort av https://meretesyr.se/ och jag köpte det här: https://www.ateljeanette.se/produkt/dockmonster-monstersamling-nr-24-basfavoriter-till-tygdocka-36-cm/

Lämna ett svar