Sydd kortärmad tröja till barn med björntyg

Äntligen kan jag visa er några presenter jag har gjort under vintern! Det blir totalt tre inlägg som kommer komma med presenter som jag nu överlämnat. Så första plagget är denna lilla björntröja som jag påbörjade sista helgen i januari då jag och mamma hade en sydag. Barnplagg stod på agendan och det slutade upp med att jag valde ut att testa sy en barntröja av ett mönster som heter Ringer Tee : 99. En gång på instagram så vann jag en tävling där jag fick välja ett symönster ifrån Brindille & Twig, och jag valde då ett mönster på en liten overall/heldress. Men i och med den tävlingen så upptäckte jag företaget och kollade in deras hemsida lite mer. Jag såg att det fanns ett gratismönster på en kortärmad t-shirt till barn så jag laddade ner det också. Eftersom denna tröja kändes lättare än att göra en hel dress med knappar och ben/ärmar så bestämde jag mig för att testa tröjan först.

Det tar alltid mycket tid när jag ska sy att förstå allting. Man ska skriva ut mönstret, rita av mönster, klippa ut tygdelar, tänka så att tygdelarna blir åt rätt håll på tyget och kanske ”mönsterpassa” delarna. Ha rätt inställning på maskinen för att sy i trikå och vet hur man ska nåla ihop alla delar. Eftersom jag inte har sytt mycket alls så är varje steg nytt och därav tar det tid för mig att sy. Så på vår gemensamma sydag hann jag klippa ut tyg och hitta rätt stygn för att sy i tyget och sy ihop själva tröjdelen. När jag sedan skulle sy i muddarna var dagen slut, så det fick jag spara till nästa helg.

Men tröjan blev iaf klar och jag blev nöjd. Som sagt många nya moment men mönstret var till stor hjälp och det fanns både bilder och text på hur man skulle sy, så jag kan rekommendera mönstret om man är nybörjare och vill prova sy en barntröja. Det är dock på engelska så man kan behöva bygga på sin engelska med lite sy-termer, men tacka vet jag google translate för det.

Det var också första gången jag sydde muddar på något plagg, med just mudd-tyg. Det tyckte jag ändå var lite spännande och det gick nästan bättre än väntat faktiskt. Såklart finns det förbättringar att göra, men är ändå nöjd med resultatet av min första sydda barntröja! Man måste ju börja någonstans trots allt.

Mönstret hittar ni här: https://brindilletwig.com/products/ringer-tee-099

  • Inläggskategori:Sömnad
  • Kommentarer på inlägget:3 kommentarer

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Linnéa

    Åh det var också den första barntröjan jag sydde. Designen är så simpel men ändå så lätt snygg 😄

    1. Annika

      Men vad kul! Ja verkligen, perfekt för att lära sig lite hur en tröja är uppbyggd och sen också snygg! 🙂

Lämna ett svar