Stickad sjal – Vertices Unit

I min lilla julkalender som mamma plockade ihop till mig på sy och hantverksfestivalen i höstas så fick jag fem små minihärvor som hörde ihop färgmässigt. Det var ett paket med minihärvor köpt hos Manduzana. Färgerna var verkligen superfina ihop och jag gillar att alla drog åt det mörkare hållet. På min Make Nine för i år så tog jag med en ruta att använda minihärvorna till något. Jag ville inte att de ska bli liggandes och bara se fina ut. Så i januari bestämde jag mig för att sticka en Vertices Unit.

Jag har inte stickat någonting av Stephen West förut så detta blev första gången jag gjort något från honom. Det var intressant hur sjalen är uppbyggd och det kändes som jag lärde mig nya sätt att se hur man kan bygga upp stickning. Man stickar liksom från ett hörn till ett annat, men i de olika ”blocken”. Precis när jag hade köpt mönstret så kom en uppdatering på mönstret på Ravelry också med lite film-snuttar på vissa moment i sjalen, det uppskattades av mig iaf.

Att bara använda minihärvorna till sjalen hade inte räckt, trots att jag gjorde den mindre varianten av sjalen. Så jag letade lite hemma och hittade ett fingering garn av Fru Fjellman också (det bruna), som jag använde för att fylla ut med. Jag bestämde mig också från början att sjalen kommer få bli som den blir, jag hade ingen plan för hur jag skulle använda färgerna när jag körde igång. Och redan första delen (den gröna & bruna) så räckte inte det gröna garnet hela vägen, så där fortsatte jag helt enkelt med brunt på den lilla bit som var kvar.

Men jag tycker sjalen blev fin, den känns väldigt lagom i storleken och färgerna är fina ihop. Ska bli roligt att använda den, men nu kanske den blir liggandes till hösten ändå eftersom snart behöver man inte ha några halsdukar längre.

Jag använde mig av:
Manduzana, Dark Joker, Merino (5x20g/85m)
Fru Fjellman, Merinosock (färg: Teddy)
Stickor 3.5mm

Mönstret hittas här: https://ravel.me/vertices-unite

  • Inläggskategori:Sjalar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Så fin den blev! Jag har också stickat med det kittet, men jag gjorde en tomte 😊

    1. Annika

      Tack! Roligt med en tomte i garnet 🙂

Lämna ett svar