Stickad sjal – Spindrift Shawl

Jag har hållit ögonen öppna efter en enkel och nybörjarvänlig stickad sjal som bara behövde en härva garn sedan i julas när jag fick en ”finhärva” i julklapp (här kan ni se hur härvan såg ut). Sen en dag i april när jag kollade på en podd så fick jag syn på denna sjal. Hon som har podden sa att sjalen var enkel och att hon bara hade använt just en härva till sin. Jag kollade lite mer noga på mönstret på Ravelry och tyckte sjalen såg väldigt fin ut. Mitt garn är ju melerat så jag ville inte ha en sjal som inte hade för mycket mönster eftersom mönstret ändå oftast inte syns när garnet är så melerat. Tyckte iaf sjalen var det perfekta mönstret och man fick även mönstret gratis om man registrerade sin mail till nyhetsbrev av designern.

Jag satt igång och la upp och jag tyckte faktiskt sjalen var jätterolig att sticka. Den växte ganska snabbt och när man väl hade lärt sig maskorna som var så gick det enkelt att sticka. Mönstret var otroligt bra tycker jag, man kunde följa varje rad vad som skulle hända. Sånt gillar jag verkligen! Det var även kul med hålpartiet. Kände samma sug som när jag stickade mina yoga-sockor, att det är jätteroligt att sticka såna små hål som bildar mönster, verkligen beroendeframkallande. Enda jag tyckte var lite klurigt var picotkanten. Där fick jag ta hjälp av youtube för att kolla upp hur man skulle göra eftersom jag aldrig hade stickat picoter förut. Men hittade en bra video här om någon mer behöver hjälp med den kanten.

Slutresultatet blev jag riktigt nöjd med. Min första stickade sjal och älskar verkligen att jag kunde använda denna härva till den. Det är roligt att ha fina härvor i skåpet att titta på, men det är också jätteroligt att använda dom och göra något av de. Det är svårt ibland att nysta upp en sån fin härva för man vill inte att den ska försvinna, men är glad jag gjorde det med denna. Tycker den passade så bra som garn till denna sjal och den här sjalen kommer jag absolut använda till hösten när det blir lite kallare igen. Älskar garnets murriga och dova men samtidigt starka färger. Färgen tycker jag ändå påminner lite om olja som speglar sig på något vis.

Jag använde mig av:
Garn: Fru Valborg Merino sock (Belize)
Stickor: 3.75mm och 4.0mm

Mönster hittar ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/spindrift-shawl

  • Inläggskategori:Sjalar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Jag trodde att kanten var virkad först ? Vad fräck kanten blev!

    1. Annika

      Ja jag visste inte att man kunde göra picoter med stickning! Men ja tack, det blev en fin kant 😀

Lämna ett svar