Vad hände med min make nine 2023

Min make nine för 2023 gjorde jag i januari förra året. Som vanligt gjorde jag ingen klassisk make nine som bara bestod av mönster, utan jag lämnade min lite mer öppen för att kunna tolka in och skapa mer fritt under året. Mer som en inspiration på vad och vart jag vill lägga mitt fokus för året. Sen får det såklart bli som det blir, men tänkte att vi skulle kolla på hur det gick för mig under 2023 med min make nine.

Ruta 1: Egenfärgat garn – CHECK. Jag ville använda mitt egenfärgade garn mer, och det gjorde jag i min bebisfilt som jag kallar för VÄXA och i mina ulliga påskägg.

Ruta 2: Sy – Halvcheck. Rutan gick ut på att sy kläder och jag vet inte om jag kan räkna ett enda plagg som en ruta. Kanske, kanske inte? Så jag kör den som halvkryssad med denna kjol jag sydde i mellandagarna.

Ruta 3: Garn från stashen – CHECK. Denna ruta gick ut på att sticka med lite garn från stashen och detta är något som jag verkligen gjorde. Under hela våren, fram till juni så handarbetade jag bara med garn jag hade hemma. Det var alltså nästan ett halvår med bara stasharbete och utan garninköp. Sen har jag såklart fortsatt handarbeta lite från stashen när det väl funkar bra i något projekt. Men starten av året var 100% fokus på stash.

Tomteluva – Björnoverall
Ulliga påskägg – Koftan Åker
Stickat hårband – Handledsvärmare
Virkad uggla – Winter night mittens

Ruta 4: Göra markörer – CHECK. Jag ville göra egna markörer av pärlor som jag har ärvt från farmor. Jag köpte på mig lite hängen/ringar och en wire så det blev en hel del markörer under året ändå. Sen fick jag också syn på några julhängen som jag köpte och gjorde markörer av också.

Ruta 5: Växtfärga garn – CHECK. Att både färga med solfärgning och på spisen stod denna ruta för. Och oj vad jag ändå har färgat i år. Mer än något annat år tror jag. Lite sämre mot slutet av året men första halvåret blev det en hel del färgat och det var så roligt. Jag experimenterade med surt/basiska färgbad och från diverse växter.

Gult lökskal – Gult lökskal
Gult lökskal – Rödkål
Rödkål – Rödkål+Avokado
Solfärgat – Vassvippor
Avokado – Vassvippor

Ruta 6: Brodera – Halvcheck. Jag ville brodera mer och det skedde ju extremt lite detta år. Det enda jag broderade var ett litet julbroderi på en stjärna, men tycker knappt det räknas. Jag har helt enkelt inte varit så sugen på broderi under 2023. Kanske kommer i framtiden, vem vet!

Ruta 7: Stickning och växtfärning, boken – Ingen check. Jag ville sticka något från min bok ”stickning och växtfärgning”. Det blev inte av i år heller. Denna ruta var med på min make nine 2022 också utan att bli gjord då. Älskar verkligen boken men verkar ha svårt att ta tag i något stickat från den trots att det finns jättemånga mönster jag gillar i den.

Ruta 8: Bebisplagg – CHECK. Jag ville sticka bebisplagg under året och det har jag gjort!

Baby bear suit – Koftan Åker
Kerstin Sweater – Björnsnutte

Ruta 9: Sticka sommarplagg – CHECK. Denna ruta stod för att jag ville sticka något sommarplagg i år också. Och visst blev det sommarplagg, hela tre stycken hann jag med!

Musling Tee – Clover Tee
Atlantica summer sweater

Jag är supernöjd med mitt skapande under detta år, och jag tycker ändå att jag har ”varit kvar” i min make nine större delen av året helt omedvetet. Jag har aldrig tänkt på att jag måste göra saker för att kryssa rutor, men när mina rutor har varit så öppna som de har varit så faller ju saker in automatiskt under en eller flera rutor. Det som förvånar mig mest är hur mycket jag faktiskt har hunnit med att växtfärga, roligt ju! Så får ju ändå säga att jag förutspådde ganska bra i början av 2023 vad jag skulle vara sugen på under året, 6/9 rutor helt kryssade och 2 rutor lite halvt kryssade.

Lämna ett svar