2 virkade blommor

Förra året gjorde jag en en midsommarkrans inför midsommarhelgen. Den blev bra men kände i efterhand att det fattades några blommor fram på själva kransen. Det blev liksom väldigt tomt just där man egentligen ville ha blommor. Så i år tog jag tag i detta och virkade två till blommor till kransen, en prästkrage och en smörblomma. Nu känns den lite mer tät och jag flyttade också runt på några blommor för att få den mer som jag ville ha den. Stora blommor bak och lite mindre där fram.

Hoppas ni hade en fin midsommar. Själv firade jag med ett stort kompisgäng ute på landet med god mat, umgänge och kubbspel. Och jag hann visst med att virka en hel bebisfilt i solen också! Bilder på den kommer senare i veckan, har fortfarande lite trådar kvar att fästa.

Jag använde mig av:
Kinna Textil, Jasmine 8/4
Virknål nr: 1.75
Nål
Sax


Mönster på blommor och kransen finns här: https://www.ravelry.com/patterns/library/the-midsummer-seven

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Alicia Sivert

  Så vackert! Kan tänka mig att det sitter väldigt skirt och snyggt till midsommarstassen, men vore också så snyggt med ett maxat fullt av blommor i olika storlek! Jag har en lite papprig och dålig köpekrans med blommor. Blir inspirerad att försöka göra en egen, mycket bättre version!

  Bubblare: Jag läste först att du firade ”med god mat, umgänge och knubbsäl” x’D

  1. Annika

   Ja har sett flera olika virkade midsommarkransar, endel har väldigt mycket blommor så där tjockt och maxat! Ja men det är snyggt på olika vis 🙂
   Ja tycker absolut du ska göra en egen, du har ju ett år på dig nu att filura på det!

   Hahaha det hade väl inte varit helt fel o fira midsommar med en knubbsäl dock! Hade jag varit ute vid havet kanske jag hade kunnat hänga med knubbsälar, vem vet! x)

 2. Linnéa

  Så fint! Jag var lite inne på att göra en hemmagjord krans till denna midsommar, men det blev inget av det ? Jag tycker det är lite meningslöst att göra en blomkrans med riktiga blommor. Så jag skall nog försöka ta tag i att göra en krans med stickade blommor eller kanske lite virkade som min kompis har gjort ?

  1. Annika

   Tack! Ja det tycker jag du ska göra! Så kul med något som håller länge 😀

Lämna ett svar