Little Box of Crochet – September 2018

 
Äntligen är den här lilla sovande räven färdig från septembers Little Box of Crochet. Men innan jag berättar mer om lilla räven så kollar vi på vad som mer fanns i lådan denna gång. 

– Ricorumi garn (två orangea, ett svart och ett vitt)
– Virknål nr: 3.0
– Stitch marker med en räv på från Koru Clau Studio 
– Ett måttband
– En nål och filtboll 
– Stoppning
– Ett vykort med MR Fox
– Knappar formade som hönor 
– Mönsterboken, mönstret på räven är gjort av Anna Nikipirowicz
 
Otroligt söt stitch marker denna gång tyckte jag!
 
Denna låda gillade jag direkt när den kom. Tyckte boxen var fin designad och blev direkt sugen på att göra den lilla räven som fanns inuti. Men eftersom jag har haft igång lite andra projekt så var jag tvungen att vänta ett tag innan jag satte igång. När jag skulle börja insåg jag att det var en helt ny maska som man skulle använda sig av i hela mönstret, den heter Waistcoat stitch eller Knit stitch på engelska (försökte leta upp vad den heter på svenska men lyckades inte hitta något namn, någon som vet?). Maskan gör att det ser ut som att man har stickat, fast man har virkat! Jag har sett denna tekniken förut men jag har aldrig testat den så det var kul att få prova på den och lära sig en ny maska. 
 
Jag har alltid tyckt att det har varit lite halvt ”tråkigt” att virka amigurumi eftersom det är så mycket delar som ska sys ihop och massa pill och småsaker. Så var även fallet denna gång, men jag tyckte räven såg så söt ut så jag blev driven till att virka den. Det var dock inte jättelätt att testa den nya maskan just i detta projekt tyckte jag. Jag hade svårt att se var jag skulle ner med virknålen i början av varje del, men ju större delen blev desto lättare blev det. Ganska mycket frustation i början av varje del dök dock upp och jag tänkte ”varför kunde de inte bara ha gjort denna med vanliga fasta maskor!!”. Mitt tålamod var inte det bästa när jag höll på. Jag gjorde ungefär en del per dag för att orka med. Tillslut var det bara öronen kvar när jag precis hade virkat färdigt huvudet. Då och där sprack mitt tålamod med den lilla räven totalt, så jag kastade iväg virknålen och garnet på skrivbordet och gick och la mig och sov en stund istället. Så kan det gå när man sitter för länge och krånglar! Efter sovstunden tog jag dock nya tag och fick ihop två öron och lyckades även sy ihop alla delar. Tjoho!
 
Även om mitt tålamod föll ibland under processen så tycker jag det var kul att prova den här maskan. Men som sagt, inte det bästa första projektet att göra med den här maskan kan jag tycka. Jag skulle nog ha provat att göra något platt först för att få in tekniken lite. Men i efterhand kan jag absolut tänka mig att använda maskan i andra projekt som inte är så pilliga. Man lär sig ju alltid mer om man ställs inför lite nya utmaningar! Och när den blev färdig kändes det extremt skönt och nu är jag väldigt glad över att jag gjorde den, för visst blev den söt? 
 
 

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Anonym

    Åhh vad söt. Skulle gärna vilja lära mig virka 🙂

  2. Linnéa

    Vad häftig! Det blev ju väldigt snyggt med de virkade stickmaskor 😀 De ser mycket mer jämna och fina ut än vad mina stickade gör xD

    1. Annika

      Ja tycker också det blev snyggt, lite annorlunda struktur på slutprodukten än jag är van vid! Haha mitt är ju fejkstickat, det är säkert svårare att sticka på riktigt xD

  3. Alicia Sivert

    Alltså sååå gullig! Jag har alltid tyckt att fasta virkade maskor är ganska fula, haha, tror det är därför jag aldrig fastnat för amigurumi (jag gillar ju annars pilligt :P). Tycker den här räven är såå fint komponerad och att stickmaskan verkligen gör pricken över i. Bra kämpat av dig! Och vilket extremt fint paket att få hem. Blir helt pirrig av alla fina saker – inte minst hönsknapparna!

    1. Annika

      Tack snälla du! Haha jo fasta maskor är verkligen inget speciellt i sig! Ja men eller hur, det passade utmärkt med stickmaskan på denna räv, älskar också hur den blev! Så gullig ligger den nu i min hylla 🙂 Aaa kul o få hem en överraskning om det är något bra i boxen som denna gång!

Lämna ett svar