Virkad liten katt som snuttefilt

 
Jag tror att det här kan vara den sötaste virkade snuttefilten jag har sett! Självklart var jag tvungen att prova att virka en! Jag virkade denna under semestern men ville inte avslöja den alltför mycket eftersom det var en present, därav sena blogginlägget! Men nu har jag äntligen gett iväg den tillsammans med den gröna filten
 
Jag hade redan garn hemma så det var bara att sätta igång att virka. Mönstret var på danska men det var inga problem att förstå sig på. Jag blev dock lite förvånad över hur man virkade kattens huvud. Jag tänkte att det skulle vara ett vanligt runt amigurumihuvud med starten ”gör 6fm i en magisk cirkel”. Det visade sig att det inte alls skulle virkas så utan själva huvudet är lite ovalt iställlet så det var ett annorlunda sätt man virkade på. Kul! Men annars gick allting bra, jag slet lite med ansiktet som vanligt när jag håller på och ska brodera och vill bli nöjd. Snuttefilten hade jag egentligen för liten virknål till för jag fick väldigt ont i axeln efter virkningen. Men det gick bra eftersom virkningen var så liten. Men om jag gör om en snuttekatt så blir det större virknål till själva snuttefilten iaf! 
 
När snuttefilten var färdig så fotade jag den som vanligt. Det blev oändligt många söta bilder så jag kunde inte välja vilka jag skulle ha med på bloggen. Därför fick det bli ett litet fint kollage här nedan med de sötaste bilderna. Nu hoppas jag bebisen som ska få denna blir glad åt sin nya vän! 
 

 
Jag använde mig av: 
Anna & Claras Cotton Yarn
Virknål nr: 2,5 till huvudet, 3,0 till snuttefilten (obs rekomenderar ännu större till snuttefilten)
Nål
Sax
 
Mönstret till katten har jordemoderstrik gjort och ni hittar det här: https://www.jordemoderstrik.dk/single-post/2016/08/25/Nussemissen-Miv
 

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Linnéa

  Men så söt!!! Jag älskar att katten typ håller i snutten <3

  1. Annika

   Ja eller hur, hur söt som helst 😀 <3

 2. Åsa Väärälä

  Hej Annika, jag heter Åsa och tycker som du, mycket om att virka. Denna snuttefilten är så himla fin, och jag ser att mönstret inte längre går att få tag på. Det verkar som om Jordemoderstrik inte längre är aktiv, så man kan köpa det på hennes webb-shop. Jag är så nyfiken om du har det kvar, och om du kan tänka dig att dela eller sälja det?

  1. Annika

   Hej! Ja det är så kul att virka 🙂 Jag har tyvärr inte sparat ner mönstret, virkade ifrån hennes hemsida antagligen när jag gjorde den.

  2. Jennifer

   Hej Åsa, fick du någonsin tag på mönstret till denna? Jag söker också nu för att kunna virka en åt min bästa väns son som föddes igår. Hör gärna av dig om sinom någon vart 🙂

Lämna ett svar