En grön enkel virkad bebisfilt

 
Äntligen kan jag publicera detta inlägg om den gröna bebisfilten jag jobbade på i somras! Jag fick ju mersmak av att göra bebisfiltar när jag virkade på Dröm sött bebisfilten i början av sommaren. Så jag bestämde mig för att virka en till filt eftersom jag hade ännu en vän som skulle få en bebis nu i höst. Dröm sött filten var lätt att göra och jag ville göra någon lika enkel fast lite annorlunda. Så jag satte mig ner och hittade på detta mönster.
 
Projektet följde med mig under sommaren runt lite överallt i Sverige. Det består bara av fyra varv som upprepas om och om igen så det är enkelt att minnas utan att behöva kolla i mönstret hela tiden. Skönt projekt att ha vid sidan om sina lite mer kluriga virkprojekt eller när man bara vill sitta och vila lite. Jag har verkligen älskat att virka på denna och jag tycker den blev så fin! 
 
Nu är den bortlämnad till en av mina bästa vänners lilla nyfödda pojke. Jag hoppas han ska få lite värme under den nu under hösten och vintern. 
 
Jag använde mig av: 
Scheepjes Whirl – Peppermint Patty Cake (775)
Virknål nr: 3.5
Nål
Sax
 
Mönster: Eget mönster jag hittade på. Beskriver lite kort här nedan hur jag gjorde: 

La upp 148 lm, vände och gick ner i den tredje lm från nålen. 

varv 1: 146 hst tillbaka, 2lm 
varv 2: en rad korsade stolpar (alltså hoppa över 1 st, 1 st i nästa m, 1 st i den maskan du nyss hoppa över), 1lm
varv 3: en rad fm, 2lm
varv 4: en rad korsade stolpar, 2lm
 
Upprepa varv 1-4 så många gånger man vill. 
 
 • Inläggskategori:Filtar
 • Kommentarer på inlägget:5 kommentarer

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Gitte Hyacinth

  Hej! Jag har precis börjat lära mig virka. Har bar virkat några grytlappar. Men såg denna fina bebisfilt. Den är lätt och rolig att virka. Lägger ut en bild när den är klar.// Gitte Hyacinth Svensson

  1. Annika

   Hej! Vad roligt, det är ju så kul att virka. Och vad roligt att du uppskattar mönstret på filten, ser fram emot att få se din filt sen!

 2. Jenny

  Jag har börjat på denna filten men har problem med att den blir väldigt sned i ena kanten. Vad gör jag för fel?

 3. Johanna

  Virkat din filt till en kollega som gillar avokado. Tack för det fina mönstret.

  1. Annika

   Vad roligt att höra att du gillade filten 🙂 Fin present till din kollega också!

Lämna ett svar