Torsten och Saga

<– Torsten, Saga –>
 
Hjärtekatten är ett projekt där man får skicka in handvirkade hjärtekatter som man virkar av vilket garn man vill. Sedan skänks de bort till universitetssjukhusen i Lund och Göteborg. När det föds barn med hjärtproblem och opereras så får dessa barn sen en egen hjärtekatt. Denna kan användas pedagogiskt eller som tröst och glädje till barnet. En kompis för livet helt enkelt. Med ett lagat hjärta – precis som barnet.
 
Djur blev temat hos Monthly Makers denna månad. För mig var det direkt självklart att jag skulle virka en hjärtekatt, för det var jättelänge sen jag virkade en och jag har tänkt på att göra en ett tag nu. Jag älskar idéen bakom hjärtekatten och tycker att det är så fin organisation. När den första hjärtekatten var färdig började jag direkt på en till. Varför göra bara en när man kan göra två? 
 
Jag har ju virkat hjärtekatter förr så mönstret är inget problem. Det som är bra med att göra hjärtekatter är också att man får använda vilket garn man vill – alltså blir man av med restgarn samtidigt som man gör något väldigt fint och betydelsefullt!
 
Dessa två katter ska nu skickas in och förhoppningsvis bli älskade av två hjärtebarn. Jag tycker att Saga och Torsten blev härliga så jag är nöjd! Här kan ni också se mina andra hjärtekatter jag har gjort, Måns och Blåbär och Lingon.
 
Jag använde mig av: 
Restgarner: Catania, Catania Denim, Tilda, Marks & Kattens FLOX 
Virknål nr: 3.0
Stoppning
Nål
Sax
 
 
 
 

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Anonym

  Men så fina! <3 Och det där projektet är verkligen fint. Jag tror både Torsten och Saga kommer bli väldigt älskade!

 2. Alicia

  Åh så fina, och så viktigt, och så bra tematolkning! Väldigt fina färgställningar och detaljer på Torsten och Saga.
  Jag har också virkat hjärtekatter förut och nu blev jag hemskt sugen att sätta igång igen! Bästa sättet att utnyttja sitt restgarnlager.

  1. Annika

   Tack snälla! Ja det är verkligen super till att göra av med lite restgarner, och väldigt roligt att virka dom också och när man vet att de går till nåt sånt fint!

 3. Linnéa

  Så fina och vilket fint projekt! Hoppas de blir väldigt älskade av sina hjärtebarn ^^

  1. Annika

   Tack du, och ja älskar projektet verkligen! 🙂

 4. Wiqtoria.wordpress.com

  Ett sånt bra initiativ. Stötte på hjärtekatter för något år sedan då jag sökte inspiration till något att göra då jag alltid vill ha ett handarbete framför tv’n. Men den sidan var väldigt gammal så var osäker om det fortfarande var aktuellt. Nu ska jag helt klart virka några hjärtekatter! Saga och Torsten är verkligen super söta!

  1. Annika

   Ja dom har uppdaterat sin sida nu iaf i april! Lycka till med dina katter och tack så mycket! 🙂

 5. Johanna

  men åh så himla fina! blir sugen på att plocka fram virknål och tråd själv! har dock bara följt väldigt enkla mönster tidigare, är dessa svåra??

 6. Wilda

  Så oerhört vacker och det värmer extra i hjärtat att det också är för en god sak. <3

  1. Annika

   Tack så mycket! Och ja, det tycker jag också, så himla fint är det! <3

Lämna ett svar