Två bruna grytlappar

 
Förra helgen tillverkade jag två nya simpla grytlappar. Jag använde mig av garnet som jag köpte på symässan och gillar verkligen hur resultatet blev. Var först lite frågande till varför jag hade valt brun färg, men tycker det blev riktigt snyggt. Praktiskt är det ju också då grytlappar brukar bli lite skitiga. Gillade garnet och förhoppninsvis kan man få tag i mer sånt garn i framtiden! Riktigt bra till just grytlappar.

Det gick snabbt och enkelt att göra grytlapparna. Jag satte mig med garnet och började virka. Enkla fasta maskor är hela lappen gjord av. Tog väl ungefär två timmar att göra den första, pillade lite med mönster och repade upp och så då. Sen tog det lite mindre än en timme att göra den andra. Slutresultatet blev tjocka härliga grytlappar. Jag är mycket nöjd!

 
Detta blir också ett av mina bidrag till sypeppen för april! 
 
Jag använde mig av: 
Virkgarn från Mattvävsboden 
Virknål nr: 6.0
Sax
Tjock nål
 
Mönster:
© 2017 litevirkning.se Mitt mönster är endast till för privat bruk. Mönstret får inte skrivas av, utan du länkar helt enkelt tillbaka till min sida om du har använt mitt mönster. Om du använder mina bilder eller visar bilder på ditt eget alster på social media vill jag också att du länkar till min sida. Det vore roligt om du ville visa upp ditt alster som du har virkat av mitt mönster, lämna gärna en kommentar med en länk eller använd @litevirkning på instagram. Tack och lycka till!
Grytlappen
Lägg upp 21 luftmaskor
Gör 20 fm, vänd med 1 lm (så många varv som behövs för att grytlappen ska bli fyrkantig) 
Gör 10 lm (hängaren) 
Virka sedan fm runt hela kanten på grytlappen och även på hängaren, fäst med en sm. 
Fäst tråden. 
 
 • Inläggskategori:Köket
 • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Josefine

  Så fina! Brunt hade nog inte varit mitt första val heller, men tycker att de ser väldigt stilrena ut. Och som du sa, väldigt praktiskt ju!

  1. Annika

   Tack så mycket 🙂 Ja det är kul att använda färger man inte brukar använda också! Nu har jag föresten fixat länk i inläggen till sypeppen på mina två bidrag denna månad 🙂

 2. Ruth | HungryHeart.se

  Sjukt snygga! Och vilket perfekt nybörjarmönster. Själv har jag blivit helt hooked (hehe) på att virka grytlappar. Kan inte längre kolla på TV utan att det tillverkas grytlappar. =)

  1. Annika

   Tack snälla! Ja det är ju perfekt att hålla på med. Alltid kul att byta ut grytlappar också i köket. Det kan man inte göra för många gånger 🙂

Lämna ett svar