Löpare

 
Jag är ÄNTLIGEN färdig med min löpare! Denna påbörjade jag i september 2016 och virkade kanske en tredjedel på den direkt. Sen tröttnade jag och så har den för det mesta bara legat som ett stort UFO och tittat på mig. Några rader då och då har jag virkat men när det blev januari, och jag såg att det var många som hade bestämt sig för att virka på sina UFO så blev jag också lite sugen på duken igen. Dock kom februari månad och Vanora så det blev inte så mycket virkat på löparen ändå. Men i mars när jag läste hos Fredrika om att hon tänkte jobba med sina UFO så tänkte jag ”nu kör jag också!”. Jag tog tag i löparen och har virkat väldigt mycket på den och sen satt jag i stort sett hela förra helgen och virkade på den och nu är den som sagt äntligen färdig! Väldigt väldigt många timmar bakom den! Jag minns att jag tänkte att löparen kändes som en sommarduk och att det nästan var synd att jag började på den på hösten, men eftersom det tog så pass många månader att bli färdig med den så passar den ju perfekt nu när våren precis ramlat in igen! 
 
Jag hittade mönstret till löparen i en gammal tidning jag fått av mamma och blev väldigt sugen på att prova. Jag hade inte jobbat med att läsa diagram på detta vis någon gång och det kändes spännande att prova! Först testvirkade jag några rader med orange och grön färg för att se om garnvalet jag tänkte använda passade bra, och det gjorde det. Så sen tog jag mig till garnaffären och köpte massor av garn och började virka på. 
 
 
Det som var lite klurigt var att arbeta med två färger samtidigt, det hade jag inte gjort så mycket förut. Det tar lite längre tid att virka än att bara virka med en färg och det är lite mer klur för att få allting att stämma. Jag lärde mig att det är viktigt att hålla koll på var trådarna är när man virkar med två färger. Att man ska ha den ena färgen framför och den andra bakom hela tiden, detta gör att man inte trasslar trådarna. Jag körde med vit bakom och blå framför hela tiden (se bilden ovan).
 
Nu känns det extremt skönt att löparen är färdig. Som sagt, det har det varit en lång resa och det har inte alltid varit superroligt att virka på. Men jag är ändå glad över att jag gjorde klart den och över hur resultatet blev. Gillar den väldigt mycket och jag vet hur mycket slit det ligger bakom såna här arbeten nu! Jag har en känsla för att jag kommer att gilla min löpare väldigt länge! 
 
Jag använde mig av: 
Kinna Textil, Jasmine 8/4 (Färgnr: 1020, 1106, 1107) 
Virknål nr: 2.0 
Sax
Nål 
 
Mönstret kommer från tidningen: Marks – Virkat för torpet, sid 31, Löpare 21
(Jag följde mönstret och upprepade 3 gånger, den 4e gången gjorde jag till varv 27 för att få en löpare som såg likadan ut på båda sidorna. Valde att inte sätta dit några fransar, det är inte min stil.)
 
 
 
 
 
 • Inläggskategori:Dukar
 • Kommentarer på inlägget:10 kommentarer

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Linnéa

  Men så fin!! Du är så himla duktig att virka <3

  1. Annika

   Tack snälla du <3 Ja tycker den blev himla härlig jag med!

  2. Susanne

   Först vill jag säga att det är en fin löpare, tack för förklaringen vid färgbyte,men nu till lite svårare,hur gör man vid slutet å början på varven så det blir snyggast, jag får ena färgen så konstigt

 2. Anonym

  Åhhhh!!! SÅ.HIMLA.FIN! Den är verkligen heeelt fantastisk! Så fint mönster och färgkombination! Och härligt att du också hängde med på UFO-månaden!

 3. Johanna

  men WOW vad fin! Och jag som tycker det är svårt att kolla koll på mönster med en färg ska nog öva lite mer innan jag provar mig på två färger… Men blev riktigt inspirerad till att virka mer!

 4. Susie ingmarsson

  Hej äntligen hittade jag till slut bilden på en löpare jag gjorde för länge sen men tyvärr slarvat bort mönstret. Nu när jag bet vart den kom ifrån så tänkte jag beställa den men den var tyvärr slut. Skulle du kunna tänka dig att skicka mig mönstret om jag betalar för den?
  Skulle bli jätteglad. Tack på förhand.

 5. Annika

  Hej
  Finns det möjlighet att ¨å ta del av mönstret.
  Fantastisk fin duk.

  1. Annika

   Hej, visst är den fin! Mönstret finns vad jag vet bara i en gammal tidning som heter ”Marks virkat för torpet”.

Lämna ett svar