Totoro

 
Tonari no totoro totoro, totoro totoro 
 
Nu har jag virkat färdigt min Totoro. Den är en så fin figur! Passar verkligen bra att virka den. Satt och nynna på totoro-låten ungefär hela tiden jag virkade. Snacka om att få en låt på hjärnan!
 
Det var egentligen inga större problem längst vägen att få Totoro färdig. Det som var lite jobbigt var att få ansiktet att bli rätt och även sträcken på magen. Där kommer vi återigen till min svaga sida: sy. Ansiktet blev jag dock riktigt nöjd med, kunde inte ha blivit bättre! Stäcken på magen däremot blev jag faktiskt riktigt arg på, innan jag kom på idéen om att sätta nålar innan så jag kunde se att det blev jämt. Blev lite missnöjd med sträcken ändå, men försöker att inte tänka på det för tycker den blev fin ändå! 
 
Annars följde jag för det mesta mönstret. Jag gjorde dock ansiktet innan jag stoppade och sydde ihop Totoro. Magen sydde jag på sist, så jag dolde alla fäst-trådar där under. 
 
  
 
Jag använde mig av:
Falkgarn, Tanja plus (grå 089, vit 023)
Svarta fåret, Tilda (svart 01) 
Ögon 9mm
Virknål 3,5 
Nål
Sax
 
Mönstret är på engelska och ni finner det här: http://www.ravelry.com/patterns/library/grey-totoro-amigurumi

 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Sandra

  Men kära nån vilken liten sötnos 🙂 Vad duktig du är!

 2. Christina

  Åh så söt! När jag fäst trådarna i nuvarande projekt står denna högt på "att-virka-listan". 🙂

 3. Sara

  Hej. Så himla fin. Min dotter är helt såld i den filmen så blev så sugen på att virka den. Men såg att mönstret inte längre fanns kvar. Så synd 😞
  Jättefint iaf!

  1. Annika

   Tack! Ja den är verkligen fin. Väldigt tråkigt att mönstret är borttaget! Kollade om jag hade det nersparat men det hade jag inte tyvärr. Hoppas du hittar något annat mönster på en Totoro som du kan virka 🙂

Lämna ett svar