Bebisfilt

I slutet av maj fick jag en bild av ett filtmönster i huvudet. Jag hade väldigt mycket att göra då så jag ritade helt enkelt ner mönstret för att komma ihåg det. Jag skrev upp några små kommentarer hur jag tänkte varven skulle se ut och sen lämnade jag det i några veckor. När sommaren kom och jag blev ledig så plockade jag fram några garnnystan som jag hade köpt (tänkt till några bebiskläder som jag tappade suget på). Sen satte jag igång att virka. Denna gång gjorde jag två små provlappar (ca 20x20cm) och jobbade med att få mönstret som jag ville så det inte skulle bli så mycket att repa när jag jobbade fram mönstret. När jag väl hade bestämt mig för hur mönstret skulle vara så började jag på den riktiga storleken av filten. Jag trodde jag var smart i och med provlapparna men ni ska bara veta hur mycket jag har repat och ändrat ändå när jag väl började på den riktiga filten. Så typiskt när man tänker före och sen ändå ändrar och får hålla på att repa långa partier. Det tog lång tid att få den som jag ville och att få varven rätt och vågorna fint, men så här i efterhand är det verkligen värt det!

Efter många timmar och repande och omskrivning av mönster kom jag iaf fram till något som jag gillade. När det väl var gjort så var det ju bara att köra på fram till kanten. Det är verkligen en fördel med att göra egna mönster i och med att när man väl har bestämt sig så kan man sitt egna mönster i huvudet. Väldigt skönt och smidigt för man kan virka överallt då utan att behöva ha tillgång till mönster.

Har faktiskt varit väldigt besatt i denna filt och virkningen har känts rolig och avslappnade (bortsett från själva mönsterskapandet då som var lite tufft vissa stunder). Jag tänker att mönstret ska släppas framöver men det behöver testvirkas först. Jag håller faktiskt också på med ännu en filt nu fast med vågorna horisontellt istället. Min första tanke jag hade i maj angående filten var att göra just lodräta vågor så som denna filt har. Men när jag väl satt och virkade på filten blev jag själv sugen på att se hur den ser ut i liggande vågor också så det är på gång nu här hemma. Så min tanke nu är att släppa mönstret i två versioner, en med stående och en med liggande vågor.

Jag använde mig av:
Svarta Fåret: TIlda (Lavendel 562, Dimgrön 82)
Virknål nr: 3.0
Nål
Sax

Mönster släpps mot slutet av sommaren/början av hösten

Lämna ett svar