L.A. Sunflower Square blir en julruta!

Jag kände att jag behövde ett snabbt och juligt projekt så jag bestämde mig för att ta fram lite julfärger (inspirerad av min decembervimpel också! Smygtitt på den finns på instagram redan!) och ta en titt i min nya bok som jag fick för några veckor sen (äntligen tid att titta i den säger jag!). Nämligen den superfina boken ”The Ultimate Granny Square Sourcebook”. Den består av massa olika virkade rutor som olika stora instagramkonton har gått ihop och gjort. Jag ville mest ha boken för att crochetedbytess var med i den, så kul att hon fick vara med samt att jag har följt hennes ”designresa” med rutorna på instagram så såklart jag ville ha boken när den väl kom ut.

Hur som helst, jag bestämde mig för att göra hennes ruta ”L.A Sunflower Square” till en lite vintrigare/juligare version. Tänkte att blomman i mitten skulle passa bra att vara som en klassisk julstjärna om den blev röd, och visst blev det så! Tycker verkligen den känns helt rätt som en ”jul-ruta”, med de gröna ”kvistarna” runt omkring också, samt lite ”snö” på kanterna.

Jag hade lite problem i början med rutan, först tog jag en för liten virknål så det blev väldigt vågigt och tajt, sen läste jag mönstret fel så jag fick alldeles för många blomblad och det blev trångt och vågigt igen. Men får nog skylla på att jag gjorde det på fredag kväll mellan klockan 22-00. För sen på lördagen gick det alldeles utmärkt och jag förstår inte hur jag kunde ha missuppfattat mönstret så kvällen innan? Som sagt, var nog lite trött!

Så kul att vara igång och virka lite juliga grejer igen. Det är alltid lite speciell känsla runt julen och att få använda julens färger. Ska se om jag hinner med några mer rutor och göra lite juliga också!

Jag använde mig av:
Svarta Fåret, Tilda
Schachenmayr, Catania
Virknål nr: 4.5 mm
Sax
Nål

Mönster: ”L.A. Sunflower Square” av Therese Eghult (@crochetedbytess), i boken ”The Ultimate Granny Square Sourcebook”.

  • Inläggskategori:Jul
  • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Alicia Sivert

    Wow vad fin! Ser verkligen ut som en julstjärna eller amaryllis. Vackra färger ihop, skirt och stämningsfullt. Skulle säkert vara fin att stärka och hänga i fönstret eller granen!

    1. Annika

      Tack snälla! Ja men verkligen, bra ide. Kanske får ta och doppa den i ett stärkelsebad!

  2. Linnéa

    Det hade kunnat bli en väldigt fin julduk av denna rutan med andra mormorsrutor i mörkgrönt, rött och vitt. Men den hade nog kunnat vara minst lika fin att hänga upp i granen eller i ett fönster som Alicia säger ?

Lämna ett svar