Oktober: Spooky Spider Bunting

Oktober den 15e betyder självklart mönstersläpp för en ny vimpel! Det är faktiskt inte heller vilken vimpel som helst denna månad, utan det är den 6 vimpeln i mitt år med vimplar vilket innebär att jag har kommit halvvägs i projektet! Det tål nästan att skålas för!

Denna månad blev jag hur som helst inspirerad av den kommande ”högtiden” halloween. Jag funderade lite och kom fram till att jag ville försöka göra en vimpel som ett spindelnät med en spindel i. Sagt och gjort satte jag igång och designade. Den första vimplen fick jag repa upp några gånger då själva ”nätet” blev mer som en korg (så kan det gå när man designar!). Men efter att ha hittat ”rätt antal” luftmaskor så fick jag till det väldigt bra måste jag säga. Jag ville att själva spindelnätet skulle vara det ögonen vilar på när man tittar på vimplen så jag bestämde mig för att göra en väldigt neutral kant. Så neutral att jag inte ens ville att maskorna skulle synas. För att få till den ”platta” känslan på kanten använde jag mig av reliefmaskor. Tycker faktiskt det blev väldigt bra efter några försök.

Jag är himla glad över att jag har kunnat fortsätta med mitt projekt vimplar trots att livet har ändras ganska mycket i och med att jag har börjat studera (vilket jag inte hade planerat när jag drog igång detta årsprojekt). Har verkligen inte haft lika mycket tid till att virka nu som när jag jobbade. Men jag lägger den lilla fritid jag har på att försöka hålla uppe detta projekt. Man kan väl säga att alla som känner mig vet ju ändå hur målinriktad jag trots allt är. Har jag påbörjat något så ska det minsann avslutas. Tycker ju dessutom det är superkul att få tänka ut en ny vimpel för varje månad och en chans till att designa något nytt. Det gillar jag ju verkligen och detta gör också att jag inte ”kan” släppa virkningen helt även om det känns som det är mycket annat som får mitt fokus nu i livet.

Varje månad tycker jag nästan att jag har en ny favorit i mitt vimpelprojekt, och så även denna månad. Det är ju lite annorlunda känsla på denna vimpel om man jämför mot de andra vimplarna i projektet. Men jag gillar den, jag gillar att följa året och inspireras av det runt omkring mig. Så vad tycker ni om månadens vimpel?

Jag använde mig av:
Schachenmayr, Catania
Virknål nr: 3.5mm
Sax
Nål

Mönstret finner ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/october-spooky-spider-bunting

  • Inläggskategori:Vimplar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Åh så spooky ? Älskar denna! Detta är nog min favorit av alla de du gjort hittills. Synd bara att jag inte virkar ?

    1. Annika

      Jaa spookytider ju! haha jaa det är ju den lilla detaljen för dig xD

Lämna ett svar