En titt på septembers vimpel!

September är här och en ny vimpel är såklart på gång! Jag har blivit inspirerad av grannysquareday som ägde rum i augusti och fick en idé om att på något sett få med mormorsrutan i mitt projekt. Jag tycker jag lyckades ganska bra med det tillslut!

Dock så gick jag verkligen utanför min komfortzon med färgvalet på denna. Tänkte att det kunde vara lite kul att experimentera med färgerna, men jag har faktiskt svårt för att virka saker i rosa och lila. När andra gör det kan jag tycka det är fint, men jag har svårt att känna min nöjd över mina projekt när jag själv gör det och får en känsla av att jag gör det för någon annans skull. Rosa speglar liksom inte mig, så det känns lite som jag försöker kopiera någon annans känsla istället för att gå min egen väg med mina egna färgval som jag gillar. Det känns bara fel helt enkelt. Vet inte hur jag ska förklara det på något annat vis. Så nu går jag tillbaka till färger jag är bekväm i igen och gör om denna vimpel i dessa istället. Men egentligen är det ju inget fel att prova på färgkombinationer, det viktiga är att man hittar sig själv och känner sig bekväm i sina färgkombinationer så det inte känns så krystat, vilket det gör med rosa tillsammans med lila för min del. Men för att komma till den slutsatsen måste man ju också prova sig fram! Har ni läsare några tankar och erfarenheter kring detta ämne?

Men tillbaka till vimpeln, detta är alltså hur månadens vimpel ser ut och jag kommer som vanligt berätta mer om själva vimpeln när jag släpper mönstret den 15e september. Fram tills dess finns ju fyra andra vimplar att virka på.

Jag använde mig av:
Scheepjes Catona
Virknål nr: 3.5
Sax
Nål

Mönster kommer den 15e september på min Ravelry-profil.

 • Inläggskategori:Vimplar
 • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Linnéa

  Sjukt fin!! Vet inte om det är färgerna eller mormorsrutan som gör det, men sjukt fin är den i alla fall ?

  1. Annika

   Tack snälla! Känner mig nöjd med mönstert också 🙂

 2. Sofie

  Alla dessa vackra vimplar!!! 8D Och en super gullig pinn (eller är det något annat?) i form av garnnystan!! <3 vart kommer den ifrån?

  1. Annika

   Tack! 🙂 Jaa det är en pin, superfin är den! Kommer från Lana Bou shop på etsy, hon har massa fina små prylar med stick och virktema 🙂

Lämna ett svar