Julis virkade vimpel – July: Summer sunshine bunting

Den tredje vimpeln i mitt projekt ”ett år med vimplar” är nu ute, nämligen July: Summer Sunshine Bunting! Denna månad kändes det lite trögt att göra en vimpel, jag hade klara tankar på hur vimpeln skulle se ut, att jag skulle försöka göra vimpeln likt en halv cirkel och spenderade några timmar på att försöka bygga upp ett mönster. I mitt huvud såg jag hur jag ville ha det men i verkligheten blev det inte riktigt som jag tänkte – därav blev jag såklart frustrerad när resultatet inte blev som jag tänkte. Så tillslut repade jag upp allt, tog en paus och tänkte om. Istället för att sätta krav på mig själv så virkade jag på med känsla istället och det gick ju så mycket bättre denna gång!

Själva processen med att tänka, virka, repa upp, prova igen, repa upp, tänka om, virka igen gör ju tillslut att man får en produkt som man är nöjd med. Hade jag inte testat min första idé först hade jag heller inte kommit fram till denna. Hela processen från tanke till produkt spelar verkligen roll när man skapar något. Det är så roligt att se när man är färdig hur man utvecklade sina tankar under tiden!

Temat för denna vimpel blev solen. Såklart ville jag få med solen på något vis i mitt årsprojekt och vad passar då inte bättre än i juli när det är som mest högsommar? Så inspirerad av solens strålar (tänk er lite en sådan sol man ritade när man var liten, en boll och så sträck utifrån) så bildades denna vimpel. Kanten fick också ett litet annorlunda utseende tillslut. Jag velade lite om det men när jag hade gjort den så kändes det ändå så rätt. Blev faktiskt riktigt nöjd med julis vimpel tillslut, vilket känns roligt!

Jag använde mig av:
Schachenmayr, Catania
Virknål nr: 3.5
Sax
Nål
Träkula 15mm


Mönstret till månadens vimpel finner ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/july-summer-sunshine-bunting

  • Inläggskategori:Vimplar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sofie

    Super fin vimpel ju! Älskar vimplar i hemmet! Det gör så stor skillnad, och blir direkt festligt! Och en virkad är ju perfekt och mer personligt!

    1. Annika

      Ja men eller hur! Blir direkt lite mer feststämning. Tack snälla! Får se om jag klarar mitt årsprojekt med vimplar, då kommer jag ha många vimplar att välja mellan 🙂

Lämna ett svar