Virkad kruka #2

 
Har virkat mig en till kruka i tjock garn! Växten som står i krukan har varit med mig enda sedan jag flyttade hemifrån. Det var min första växt i min första lägenhet så jag gillar den skarpt! Den har varit nästan 2 meter hög (därav den tjocka stammen) men förra veckan fick jag ta beslutet i att klippa ner den. Den hade nämligen växt väldigt snett och tappat en hel del blad så den såg inte vacker ut på något vis. Dock ville jag verkligen inte kasta den så jag klippte ner den där en liten gren hade grenat sig och hoppas nu på att den ska överleva och grena sig ännu mer. Därav ser den ut som den gör nu.
 
Grejen var att krukan den är planterad i är en vit tråkig plastkruka med ett vitt fat under. Förut har den stått på golvet i en stor brun korg runt omkring så krukan har inte synts någonting. Nu ställde jag upp den i fönstret med sin vita enorma platskruka och såg direkt att det inte passade in. Så jag tänkte att jag får virka ett slags kruköverdrag till denna också. Jag tog fram mitt tjocka virkgarn jag köpt på symässan för något år sedan och satte igång. Jag gjorde ungefär likadant som till den andra krukan jag gjort eftersom de ska stå bredvid varandra. 
 
I efterhand kunde jag ha gjort krukan lite mer tajt. Men eftersom fatet är lite större än krukan så var jag ju tvungen att göra den lite bredare för att kunna få ner fatet. Virkade fasta maskor hela tiden och valde att avsluta även denna med kräftmaskor. Jag är nöjd och nu passar den in betydligt mer i mitt vardagsrum! 
 
Jag använde mig av: 
Virkgarn från Mattvävsboden
Virknål nr: 6.5
Stor nål 
Sax
 
Mönster har jag hittat på själv. Öka varje varv tills botten är lika stor som krukan och sen är det bara att virka på så många varv det behövs uppåt. 
 

Lämna ett svar