Virkad kudde

sybingo fanns det en ruta som var ”gör en kudde”. Äntligen en anledning till att använda mitt garn jag köpte förra sommaren och som var tänkt till just en kudde. Det är bra när man får en push att faktiskt göra något man har tänkt en längre tid men som man inte har kommit igång med. 
 
Jag funderade lite på hur jag ville att den skulle se ut och kom fram till att jag ville ha enkelhet. Jag skissade upp en ritning och tänkte att jag skulle ha en sida av typ och en virkad sida. Som ni ser så blev det inte alls så för jag köpte mer garn på semestern och virkade vidare. Det fick bli två olika färger på kudden så man kan välja vilken sida man vill ha framåt.
 
Kudden är virkad i fasta maskor och i två delar som jag sedan sydde ihop. När man virkar kuddar är det alltid bra att tänka på att göra fodralet lite mindre än kudden, detta eftersom garnet töjer sig. Mitt garn var väldigt mjukt och töjbart så jag gjorde fodralet 44cm brett till en 50cm kudde. Det blev helt perfekt sen när jag tog på fodralet på kudden. 
 
 
Det var också första gången på länge som jag virkade med en stor virknål. Jag brukar ju alltid få så ont i axeln av det men denna gång gick det väldigt bra. Kanske var det för att jag var medveten om det och gjorde pauser i virkningen där jag snurrade runt på mina armar ibland. Men garnet var också väldigt lättarbetat och jag tänkte hela  tiden på att inte virka så hårt. 
 
Jag gillar verkligen hur min kudde blev. Garnet är så mjukt så kudden blev härlig att vila huvudet mot. Sen är det också lite roligt att kunna vända på den för att få en annan färg. Så i det stora hela är jag väldigt nöjd med den!
 
Jag använde mig av: 
Stoff och Stil, Cotton Tube Mix Vit M/ Spray (3 nystan) 
Stoff och Stil, Cotton Yube Mix Multi Spray (3 nystan) 
Virknål nr: 12mm 
Stor nål
Kudde 50x50cm 
Måttband
 
Mönstret är frivirkat men jag gjorde så här: 
Jag la upp 28lm, stack ner nålen i andra maskan från nålen, virkade 27fm tillbaka. Detta mätte 44cm. Virkade så många varv så det blev en fyrkant, 31 varv för mig. Gjorde två såna fyrkanter och sydde sedan ihop de för hand. 
 
 
Min blåa filt fick också vara med på ett hörn.

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Linnéa

    Så snygg! Och praktiskt med en kudde med olika färger, då kan man ju förändra rummet genom att bara vända på en kudde 🙂

    1. Annika

      Ja precis det är superpraktiskt 🙂

Lämna ett svar