Forest Valley Shawl

 
Det hela började med att jag skulle köpa en CAL av a spoon full of yarn. Jag var inne och klickade på Ravelry och det fungerade inte att köpa mönstret så jag blev mer och mer irriterad. Tillslut hade jag (såklart!) av misstag råkat köpa fel mönster och fick mönstret till denna sjal istället för CAL:en och jag utbröt då en suck! Jag lyckades sedan köpa det andra mönstret också, men nu hade jag helt plötsligt två mönster på två olika sjalar.
 
Jag fick då idéen om att inte ska mina pengar gå till spillo bara för jag råkade klicka lite fel, så jag bestämde mig för att virka denna också. Så jag beställde hem en himla massa garn till båda sjalarna och den 1 september påbörjade jag denna sjal i panik att försöka få den färdig till den 4e september (hehe ni kan ju bara gissa hur det gick). Jag tänkte då att jag nämligen skulle ge bort den i födelsedagspresent. 
 
Hade iaf en underbar virkstund när jag satt och virkade på sjalen vid en sjö. 
 
När jag beställde garnet så gick jag efter garnmängden som stod på sjalens startsida på Ravelry. Jag fick hem garnet och öppnade först då mönstret och såg att där stod ”om du virkar löst kanske du behöver ett extra nystan av färg A och B.” Jaha tänkte jag nu har jag beställt för lite garn! Men jag visste ju inte om det skulle räcka eller inte så jag satte igång och virka ändå. Jag virkade hela helgen och på söndagskvällen insåg jag att jag visst behövde köpa mer garn. Jag fick beställa mer och därmed var min önskan om att få klart sjalen till den 4e september över. Lite av min inspiration dog där mitt i alt besvikelse men jag fick inse att det skulle bli en sen födelsedagspresent istället. Garnet kom ju ändå ganska snabbt och jag lyckades dock att virka färdigt sjalen samma vecka (otroligt nog) så på en vecka hade jag virkat klart hela och blockat den.
 
Sen kommer vi till den här lilla detaljen att fota den också. Det är inte det lättaste att få till alltid. Jag ville få några bra bilder innan jag gav bort den och därav blev det en väldigt sen present även om den var klar samma vecka som den skulle. 
 
Jag älskar hur sjalen blev och jag bara älskar a spoon full of yarns mönster! Nu har jag gjort tre av hennes sjalar och denna och Hotel Of Bees sjalen är bland det finaste jag har virkat. Så i efterhand är jag väldigt glad att jag satt och fifflade så att jag råkade köpa fel mönster för hur fin blev inte denna egentligen!? Jag kanske måste göra en till mig själv också!
 
Jag använde mig av: 
Scheepjes Stone Washed: 4 nystan Pink Quartzite, 2 nystan Blue Apatite, 1 nystan Amazonite, 1 nystan Green Agate och 1 nystan Malachite
Virknål nr: 4.5 och 5.0
Sax
Nål
 
 
 
  • Inläggskategori:Kläder
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar