Little Box Of Crochet – Maj & Juni 2018

 
Junis box kom hem till mig i början på juli. Jag var extra taggad på att få se den här boxen med tanke på att jag inte har gillat de senaste boxarna så mycket. Så jag skyndade mig att öppna och hittade detta! 
 
I junis box: 
– Virknål 4.0
– Nål
– En filtboll 
– Stitch marker från Beth (koruclay)
– 3 nystan Yarn and Colors Must Have cotton (Jade Gravel)
– En ”clothes plaster” av Jennie Maizels 
– Ett vykort av Jennie Maizels 
– Mönsterbok med mönster på Elonoras Seaside Shawl 
 
Jag gillade verkligen månadens box. Älskar sjötemat på boxen, det lilla strandhuset som stitch marker, det lilla metallankaret och mönstret på sjalen! Tycker också vykortet var extra fint denna gång och ska nog försöka få upp det här hemma någonstans på väggen. Underbart med en låda som föll mig i smaken. Kanske inte så konstigt när den bara innehöll marin-grejer. Jag är trots allt uppvuxen med båt och jag älskar sjöar och hav! 
 
Jag satte verkligen igång direkt med denna sjal. Det tog mig två dagar med lite virkning då och då under dagarna och så var den färdig. Det fanns både mönster skrivet och ett diagram på sjalen. Jag har aldrig virkat filet virknings-tekniken förut konstigt nog. Så det var roligt att lära sig något nytt och att förstå mig på hur man läser diagram som är skrivna till filet-virkning. Det betyder alltså lite kort att man ritar upp ett rutsystem (tänk pixlar) och så motsvarar varje ruta 4 stolpar. Är rutan vit så gör man 1 st, 2 lm, 1 st och om rutan är svart så virkar man helt enkelt 4 st.
 
Jag är så nöjd med sjalen, tycker den blev superfin och den ska faktiskt ges bort i present tänkte jag! 
 
Jag tänkte också att sjalen kunde bli mitt bidrag till sypeppen denna månad! 
 
 
 

 
Den uppmärksamma läsaren kanske nu tänker: jaha men vad hände med maj boxen då? Jo så här är det med den, jag tyckte helt enkelt inte om det som var i majboxen så jag bestämde mig för att inte virka det. Det är aldrig kul att tvinga sig till virkning så därför sparar jag på boxen, och garnet kommer säkert till användning till något annat någon dag, eller så får jag helt enkelt lust att göra tekoppen en vacker dag. Vem vet? Men tills det låter jag den ligga. Här får ni se hur boxen såg ut iaf! 

 
 

Lämna ett svar