Hjärtekatten Sofia

Hjärtekatten är ett projekt där man får skicka in handvirkade hjärtekatter som man virkar av vilket garn man vill. Sedan skänks de bort till universitetssjukhusen i Lund och Göteborg. När det föds barn med hjärtproblem och opereras så får dessa barn sen en egen hjärtekatt. Denna kan användas pedagogiskt eller som tröst och glädje till barnet. En kompis för livet helt enkelt. Med ett lagat hjärta – precis som barnet.
 
Nu har jag virkat en hjärtekatt! Det var nämligen så att på min halvtimmes rast på jobbet brukade jag sitta och glo i telefonen. Men så slutade min telefon att fungera som den skulle och jag kände att jag måste ha någonting att göra på rasten. Mitt självklara tanke så fort telefonen la av var ju såklart: virka på rasten! Varför hade jag inte kommit på det förut? Det är ju dessutom mycket mer vettigt och givande än att bara sitta och slösurfa i en halvtimme. Jag funderade lite på vad som skulle vara ett bra rast-projekt, det skulle vara enkelt och man måste kunna stanna var som helst när rasten tar slut. Dessutom kände jag att jag har så mycket garn som jag behöver använda och då kom jag och tänka på hjärtekatten.
 
Så jag plockade ihop en tygpåse med virknål, garn, sax, markör, nål, beskrivning och lite stoppning och tog med mig till jobbet. Sen har jag virkat på katten varje rast. Man kommer inte jättelångt på en halvtimme men jag får göra något som jag älskar i en halvtimme och det är väldigt givande! Dessutom är det ju väldigt bra att det blir något som faktiskt kommer till nytta, hjärtekatten är ju en sån fin organisation. 
 
Ibland när jag virkar kommer jag på namn till mina figurer direkt eller kanske till och med redan innan jag är färdig. Men ibland så kommer det inte något självklart namn till mig och då brukar jag göra så att jag kollar vem som har namnsdag den dagen jag blir färdig med projektet och så väljer jag något av de namnen. Denna hjärtekatt blev klar i tisdags, alltså den 15 maj och då hade Sofia och Sonja namnsdag. Därav fick denna hjärtekatt sitt namn Sofia. 
 
Tycker att Sofia blev härlig. Hon är gjord i bomullsgarn och blev ganska stor. Nu får hon vänta här hemma tills jag har virkat några flera katter och sen skickas de iväg till hjärtekatten. 
 
Jag använde mig av:
Anna & Claras cotton yarn
Svarta Fårets, Tilda (rött)
Virknål nr: 3.0 
Nål
Sax
Markör
Stoppning

 
Mina tidigare hjärtekatter: 

Lämna ett svar