Vad jag alltid använder när jag virkar

Nu är det dags för första delen av materialhörnan! Idag tänkte jag visa och berätta lite för er vad jag alltid använder när jag virkar. De redskap som alltid finns med när jag håller på och virkar på något helt enkelt. Vi kör igång på en gång
 
Jag har alltså en bok och en liten burk/låda med lite verktyg i som jag använder dagligen. Jag brukar för det mesta sitta vid mitt skrivbord och virka och för att det inte skulle bli alltför rörigt på skrivbordet så plockade jag fram en liten glassburk och stoppade ner mina saker i för ungefär 2 år sedan. Sen dess har jag tänkt många gånger att jag måste skaffa någon snyggare låda att ha. Dock är lådan mycket smidig när man ska ta med sig virkningen någonstans. Det är bara att sätta på locket och sen packa ner lådan. Då har man allt man behöver utan att något behöver försvinna. Sen gillar jag verkligen storleken på glassbyttan också, den är alldeles perfekt, inte för stor och inte för liten. Men jag lovar, jag ska köpa en lite snyggare låda när jag hittar en som är lika bra som den här! På bilden ser ni även min anteckningsbok som jag använder varje gång jag virkar. Denna började jag använda för ungefär ett år sedan och skrev upp vilka varv jag var på när jag virkade på vissa mönster. Nu använder jag alltid den när jag gör ett projekt. 
 
I den fula (men ack så bra!!) glassburken har jag då det som jag anser som nödvändigt när jag virkar. En sax, en virknål (vilken storlek det är på nålen varierar på vad jag gör för projekt, den byts alltså ut ofta), en virkad nåldyna med tre nålar i (två nålar som normalstort garn lätt går i, en är trubbig (bästa för virkning!) och en är vass, och så en vass synål) och några markörer. Det här är grunden för vad jag alltid har i lådan men ibland kommer det även i något garnnystan, några pin-nålar eller ett måttband. Det beror ju lite på vad jag håller på med för projekt.
 
I min anteckningsbok skriver jag alltså upp varje projekt jag sysslar med. På bilden här ovan kan ni se hur det såg ut när jag satt och gjorde mönstret till duken/underlägget Förväntan. Kladdigt och säkert inte så förstårligt för andra ögon än mina. Jag brukar iaf alltid skriva vad jag använder för garn och virknål så man inte glömmer bort det om projektet råkar bli till ett UFO. Om jag följer någon annans mönster brukar jag även skriva upp det och skriva vilka varv jag är på hela tiden. Väldigt bra så man alltid har koll på var man är, speciellt om varven på det man virkar är enformiga! De senaste månaderna har jag även börjat skriva datum för när jag startar och avslutar projektet. Alltså en bok för att jag ska komma ihåg och anteckna saker om mönster. En bok som alltid är med mig när jag virkar! Förstår inte nu hur jag klarade mig innan jag började med den. 
 
Så det var allt jag tänkte visa denna gång. Hoppas ni gillade att se lite vad jag använder mig av. Mer av min materialhörna kommer att dyka upp framöver! 

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Anonym

    Åh vilket roligt inlägg! Själv har jag en liten necessär som jag har alla mina viktiga sticktillbehör i. Jättesmidigt! Så himla smart med boken ju! Det ska jag också börja med!

    1. Annika

      Det låter ju som en utmärkt ide att ha till sina tillbehör! Kanske får bli en sån istället 🙂 Jaa men boken är jättebra faktiskt, väldigt smidigt att ha samlat allt på samma ställe och även lite kul att gå tillbaka och kolla i om man behöver!

Lämna ett svar