Väggbonad

 
 
Fick syn på en väggbonad en dag när jag låg och slötittade på instagram. Jag brukar alltid screenshota saker som jag verkligen gillar och vill göra själv. Så man vet var de kommer ifrån och var man kan få tag i mönstret. Då har man det säkert på bild och kan återgå till det, samt pinna det till Pinterest senare. Men av någon anledning så gjorde jag inte det med den där väggbonaden som jag hade sett. Men jag hade blivit förälskad och kunde inte släppa den, så jag försökte desperat leta upp bilden igen – utan framgång. Jaha tänkte jag, då får jag väl försöka göra från min hjärna det lilla jag mindes av bilden. Att det var hexagoner det visste jag iaf. Så googlade lite hexagoner och väggbonader tillsammans med virkat och fick fram en bild på en väggbonad som var fin. Sedan härmade jag den lite och filurade lite själv. Och detta blev alltså resultatet. Jag är så himla nöjd!
 
 
När jag skulle börja virka så kunde jag verkligen inte bestämma mig för vilka färger jag skulle ha. Enda jag hade bestämt mig för, var att använda mig av restgarner. Jag tänkte att jag skulle ta några neutrala färger så jag kunde ha väggbonaden oavsett vad för färg i rummet jag kommer att ha. Men efter några kvällars velande så bestämde jag mig för att köra på lite färg ändå. Och jag är så himla glad att jag vågade ta färg istället för svart/vitt/grått som jag länge tänkte välja. Älskar den där turkosa färgen ihop med det gråa och lite naturvita. Blev så himla snyggt tycker jag. 

Att bestämma vilket mönster jag skulle använda till hexagonerna var inte det lättaste heller. Hela min ”virkningsmapp” på Pinterest fylldes av diverse hexagoner. Men tillslut bestämde jag mig för att göra något enkelt och stilrent. Och att virka dessa hexagoner var över förväntat roligt. Jag brukar kunna tröttna rätt snabbt men det var riktigt härlig virkning och det gick relativt snabbt. 

 
 

Jag blockade inte rutorna innan jag virkade ihop dom. Jag vet inte om det är bäst att göra det eller inte, men jag lyckades ju ändå. Blockade istället hela arbetet när jag hade virkat ihop alla hexagoner. Insåg också efter att jag hade virkat några rutor att man också kan virka ihop hexagoner allt eftersom man virkar varje hexagon. Detta kanske kan vara till fördel om man gör en ny väggbonad någon gång? Jag virkade iaf alla rutor färdiga innan jag virkade ihop dom. Och då la jag en ruta mot en annan ruta (avig mot avig), sedan virkade jag i de yttersta maskbågarna på båda rutorna. Var lite klurigt i hörnen men det gick när man kom in i virkningstekniken. Efteråt insåg jag att jag borde ha virkat in alla trådändar också men men, jag fick fint sy fast dom istället eftersom jag inte hade tänkt på det under tiden. Riktigt tråkigt jobb! Tillsist när alla trådar var fästa blockade jag alltså hela arbetet och sen var det färdigt! 

 
 
Under tiden det blockades letade jag upp en fin pinne som jag skulle använda. Jag provade mig fram lite med olika tjocklekar och raka/böjda pinnar men kom fram till att de blev snyggast med en relativt rak och lite tjockare modell. Sen drog jag lite garn mellan pinnen och väggbonaden och fixade det sista. Hängdes upp bredvid min säng och som sagt, jag är så himla nöjd. Tycker om den jättemycket. Tror det kan vara bland det snyggaste jag har virkat (enligt mig)!

Jag använde mig av: 
Svarta Fåret, Tilda (vitt och grått)

Svarta Fåret, Tilda Bamboo (turkos)
Virknål nr: 3 
Nål 
Sax
Pinne 

Mönster till hexagon: http://www.slugsontherefrigerator.com/blog/how-to-basic-hexagon
Jag gjorde till och med Step 13. Men det går ju att variera hur stora hexagoner man vill ha.
Obs virkade inte ihop dom som hon har gjort där i mönstret. Se längre upp i min text hur jag gjorde.
 
 

Lämna ett svar