Stickat hårband

Jag har länge varit sugen på att sticka mig ett hårband. Min tanke har varit att jag ville ha ett smalt och ganska ”neutralt” band som man kan knyta där bak. Så nu har jag tagit tag i saken och stickat ett! Jag hade ett 100% lingarn liggandes hemma och kände att det skulle vara roligt att dels prova sticka med det, men också att det säkert skulle ge rätt uttryck som jag var ute efter. Dvs det där lite mer naturnära uttrycket, ungefär som att jag tänkte linnetyg fast i garn.

Eftersom jag inte är så kunnig inom stickning så kände jag inte att jag skulle behärska att göra något eget mönster. Efter lite letande så hittade jag ett mönster på ett hårband från ”vippet av pinnene” som hon precis hade släppt. Hennes version är ett väldigt brett hårband och dessutom två-färgat. Men jag hittade inget mönster som jag fastnade för så jag bestämde mig för att använda hennes mönster som en grund. Så sagt och gjort, jag stickade efter mönstret och hoppade över endel delar för att göra det lite smalare. Dessutom körde jag enfärgat. Men det gick verkligen hur bra och enkelt som helst att modda om det mönstret lite! Har skrivit upp mina ändringar på min Raverlry om någon är sugen på att efterlika.

Blev nöjd med hårbandet och det känns helt rätt i tyget med vad jag var ute efter. Det kan hända att jag stickar ännu ett där jag gör det ännu smalare och kanske moddar det lite mer så det blir raka maskvarv istället för ökningar/minskningar hela tiden. Vi får se helt enkelt!

Jag använde mig av:
Mark & Kattens Linen
Stickor 2.75mm
Nål

Mönstret finns här: https://ravel.me/sosopa
Mina ändringar finns här: https://ravel.me/litevirkning/egh2dg

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Det ser så somrigt ut med ett hårband i lin. Jag tycker nästan att din enfärgade version är snyggare än mönstret 😊

    1. Annika

      Ja, det var lite den känslan jag letade efter, somrigt och ”lätt och luftigt” liksom. Jag håller med, även om mönstret är fint i original, men det är inte riktigt min stil med så brett och mycket mönster. Jag tror jag hade känt mig obekväm att ha på mig så stort hårband. Tur att man kan modda lite så man får det som man vill 🙂

Lämna ett svar