Virkat armband med mormorsrutor

Jag blev verkligen inspirerad av mormorsrutan i år på Granny Square Day. Känns som jag gjort massa projekt med mormorsrutor enda sedan dess. Ungefär samtidigt som dagen var påbörjade jag också ett litet armband med små mormorsrutor. jag valde ut ett marinblått tunt garn och satte igång och virka. Jag gjorde bara två rutor då och sedan la jag det i en liten väska. Där glömde jag bort projektet tills förra helgen då jag fick syn på det igen och bestämde mig för att göra färdigt det.

Jag använde tekniken att virka ihop rutorna på sista varvet så det blev ingen skarv alls i armbandet. Sen hade jag tur som fick rätt storlek på det direkt med sex små rutor. Ett roligt, snabbt och litet projekt!

Jag använde mig av:
DMC, Petra 5
Virknål nr: 1.75mm
Sax
Nål

Mönstret är bara sex små mormorsrutor (2 varv på varje) som har virkats ihop sista varvet i hörnen.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Linnéa

  Så gulligt! Det måste ju nästan vara fördelen med virkning när det kommer till att göra armband, de håller formen och ser snygga ut. Tror det hade varit svårt att få till samma resultat med stickningen.

  1. Annika

   Tack så mycket! Jaa stickning går väl inte att få lika tajt som virkning har jag fattat det som iaf.

 2. Johanna

  HEj hej, Jättefint verkligen! Är det i elastiskt på något sätt? Ser ut att sitta tajt på din armled och det gillar jag. Jag har inte virkat sen jag var liten men tänker att sånt här är kul och vill kanske börja lite.

  1. Annika

   Hej! Ja det är lite elastiskt, jag kan precis dra det över största delen på handen. Det sitter liksom inte åt jättehårt runt handleden sen och spänner, men det sitter ju ändå still där det är eller hur man ska säga 🙂 Testa virka en ruta och dra lite i den så ser du hur elastiskt det garn du väljer är. Ja kör på och testa, lycka till! 🙂

Lämna ett svar