Virkad väst – Kay’s Rocker Vest

Jag fick syn på denna väst på instagram och kände direkt att jag skulle vilja göra en egen. Såklart var mönstret från någon som är bosatt i USA vilket innebar att även garnet var ett vanligt garn i USA. Jag ville helst göra västen i orginalgarnet för att få rätt storlek och dessutom visste jag inte riktigt exakt hur tjockt själva garnet skulle vara i verkligheten. Det är väldigt svårt att se sånt på bilder även om man kollar noga. Även om det är elastiskt eller inte spelar ju ganska stor roll. 
 
Efter lite sökande hittade jag garnet på tyska amazon så jag köpte helt enkelt två nystan där. Det skickades tydligen från USA ändå och jag fick vänta i två veckor ungefär. Gick ändå väldigt snabbt tyckte jag att få garnet, men blev ju lite dyrare eftersom frakten läggs på också. Det är ingenting man gör för att köpa ett nystan egentligen men det fick bli så denna gång eftersom jag så gärna ville testa detta garn. 
 
Min första reaktion när jag fick hem garnet var ”shit vilka stora nystan!!”. De var verkligen enorma (se bild nedan jämfört med ett tilda-nystan). Jag hade väl tänkt att de skulle vara relativt tjocka men de var hur stora som helst. Ja som allt är i USA, allting måste vara 5 gånger större än allt i Sverige. 
 
Innan jag satte igång att virka så mätte jag mig lite för att få rätt storlek och testade virkfastheten. Men tycker alltid det är svårt med storlekar alltså, men jag följde medium tillslut iaf. Mönstret bestod av två olika varianter, en lång väst och en kort väst. Jag skulle göra den korta västen och satte igång. Inga problem med mönstret och jag virkade på i ungefär 4-5 timmar. Helt plötsligt slog det mig, hur kan det vara så här många varv? Och så började jag undersöka mönstret lite noggrannare för att upptäcka att jag hade kollat på FEL variant. Jag satt och virkade på den långa västen! Ja, ni vet ju hur det är när man får repa upp, det är aldrig kul. Speciellt inte när det ligger flera timmars arbete bakom. Hela söndagens arbete var bara att repa upp och nysta in igen. En stor suck den kvällen vill jag lova. 
 
Dagen efter hade jag samlat mig lite igen och började om från början. Det började med att jag räknade fel och fick 100 stolpar istället för 101. Där och då kände jag att den här västen vill inte bli gjord utav mig. Men jag repade upp igen och fick till det och sen flöt det tack och lov på ganska bra. Det gick relativt snabbt att få färdigt västen eftersom den egentligen inte är så stor och även virkas med tjockt garn. Ungefär 4-6 timmar skulle jag säga. Jag blockade sedan västen och fäste snören som hänger ner. Himla fin blev den tycker jag! Gillar stilen på den även om det egentligen inte är min vanliga stil. Men det är ju kul med lite nytt så man slipper se likadan ut jämt, och kommer garanterat ha den här på mig mycket i sommar! 
 
Virkgarderoben uppdaterad igen alltså! Är det någon mer här som virkar på kläder?
 
Jag använde mig av:
1 nystan Yarnspirations Bernat Maker, Home Dec
Virknål nr: 6.0mm 
Stor nål
Sax
 
 
  • Inläggskategori:Kläder
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Åh jag förstår helt och hållet känslan av att sitta och sticka på något i flera timmar för att sedan upptäcka att man gjort fel. Hatar den känslan när man bara sitter där och repar för att börja om igen. Nä fy alltså. Önskar att det fanns någon inbyggd funktion i projekten som sa till när man börjar göra något som är lite fel innan det blir ett stort fel ;P

Lämna ett svar